“The Night Is Young”: The Cranberries la Bucuresti

“The Night Is Young”: aceasta celebra replica a dat startul unuia dintre cele mai reusite concerte la care am participat vara aceasta: The Cranberries. Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca as putea inlocui “vara” cu “viata”, motivul substituirii tinand de un factor subiectiv si anume afinitatea dezvoltata in adolescenta pentru basistul trupei, Michael Gerard Hogan.

Lasand substituirile la o parte, pot spune ca seara de 20 iulie a fost una in care cu greu li s-ar putea reprosa ceva irlandezilor de la The Cranberries, care au cantat timp de o ora si jumatate la Zone Arena din Bucuresti, in cadrul unui eveniment organizat de Events si prezentat de Redd’s. Poate doar durata prea mica a concertului sa-i fi nemultumit pe unii dintre cei aproximativ 10 000 de spectatori…

Singura doleanta personala, care a ramas nesatisfacuta, cu toate ca am asteptat-o cu sufletul la gura pe tot parcursul concertului, a fost lipsa din playlist a piesei “No need to argue”. “No need to argue” este melodia care in 1994 a dat numele celui de-al doilea album al trupei, un album care s-a vandut in aproape 17 milioane de exemplare si care intamplator sau nu, a fost primul album al copilariei pe care l-am devorat. Banuiesc ca interpretarea acestei piese ar fi solicitat peste masura vocea solistei, care si asa se afla intr-o perioada de recuperare dupa o operatie suferita acum cateva saptamani la corzile vocale.

Ignorand aceasta asteptare personala, concertul din 20 iulie a fost, si sunt convinsa ca nu doar pentru mine, ci pentru toti cei adunati acolo, un concert efervescent, minunat, magic.

Chitaristul Noel Hogan, basistul Mike Hogan si bateristul Fergal Lawler, impreuna cu Dolores O’Riordan (voce), au electrizat miile de fani adunati cu mic cu mare pe Zone Arena. Playlistul a cuprins piese din toti cei 20 de ani de activitate, majoritatea super hituri, printre care: “Dreaming My Dreams”, “When You’re Gone”, “Ode to My Family”, “Free to Decide”, “Salvation” sau “Zombie”.

Pot spune ca am plecat de acolo in extaz. Show-ul a depasit cu mult asteptarile mele. Mai sufar si acum din cauza durerilor de gat, pentru ca am cantat, am tipat, am ovationat pe tot parcursul celor 90 de minute. Dolores a promis in numele tuturor ca vor reveni. Sper sa se tina de cuvant, pentru ca nu o sa pierd niciodata ocazia de a ma extazia la un concert The Cranberries!

Imagini: Events/Mihail Cismas

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/The Cranberries/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *