Spectacol aniversar: Paparazzi sau Cronica unui rasarit de soare avortat

Organizatia Teen Media a implinit un an de cursuri de actorie si de reprezentatii, motiv pentru care am fost invitati la spectacolul aniversar tinut pe 20 septembrie, la Teatrul Nottara.

In fata unei sali aproape pline, tinerii actori de la Teen Media au jucat cu aplomb piesa “Paparazzi sau Cronica unui rasarit de soare avortat”, de Matei Visniec, iar daca au avut emotii, unii dintre ei fiind la prima reprezentatie, acestea nu s-au simtit aproape deloc.
Distributia a fost alcatuita din: Ioana Balaji, Diana Serghe, Ioana Manea, Horia Popescu, Marcela Stoian, Anisa Lupu, Nicola Gramaticu, Lavinia Raducescu, Alexandru Stanciu, Oana Dobrin, Florinela Mocanu, Luiza Elena Dan.

Stirea cum ca a avut loc o explozie solara pune pe ganduri toate personajele: pe reprezentantii presei de scandal – care ezita intre publicarea acestui subiect si un altul implicand o petrecere nebuna si monstrous de luxoasa – , pe o asasina flautista (al carei subiect de discutie preferat este siguranta pe care o resimtea in pantecul mamei ei), ba chiar si pe un automat de bauturi racoritoare, care nu poate decide daca zilele care nu se termina niciodata sunt mai lungi sau mai scurte decat zilele care se termina foarte greu.

Femeia oarba care da telefoane necunoscutilor si le cere detalii despre mediul inconjurator, un cersetor care filosofeaza despre nevoile personale si despre felul de a fi al trecatorilor, doi asasini profesionisti care isi poarta armele in cutii de chitara, un mire si o mireasa care nu pot lua trenul in nicio directie pentru ca nu mai exista trenuri sunt personaje care s-au impus cand prin mult umor, cand prin absurditatea discursurilor sau a faptelor. Pe fundalul unei lumi care pare sa fi ajuns la final, functionarii publici nu vor sa-si mai faca datoria, clientii nu mai vor sa plateasca datoriile (pentru ca e sfarsitul lumii, nu?), dar patronii cer inca sa li se achite notele de plata (in caz ca soarele va rasari, totusi, a doua zi).

Atitudinea generala oscileaza intre pastrarea normalitatii si alienarea generata de explozia solara. Certitudini nu exista, dar, in caz ca soarele va mai rasari, subiectul va fi pe prima pagina a ziarelor. Chiar si a celor de scandal.

Share

One thought on “Spectacol aniversar: Paparazzi sau Cronica unui rasarit de soare avortat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *