Celelalte Cuvinte – trecut si prezent puse in Balanta

Trupa Celelalte Cuvinte a sarbatorit 29 de ani de activitate miercuri, 15 decembrie 2010, in clubul The Silver Church, printr-un eveniment organizat de Gala PR.

Asteptarile legate de acest concert erau foarte mari avand in vedere ca a fost anuntat ca sold out cu o saptamana inainte. Asa ca am ajuns plin de entuziasm in clubul The Silver Church in jurul orei 20.30. Deja sala era aproape plina. Entuziasmul mi-a mai scazut pe masura ce trecea timpul si pe scena nu aparea niciun pic de miscare la ora la care era programat concertul (ora 21.00). Clubul era deja plin pana la refuz, posesorii celor peste 800 de bilete vandute incercand sa-si gaseasca un loc cat mai bun pentru a vedea concertul.

Cu jumatate de ora intarziere au aparut pe scena si oamenii mult asteptati: Calin, Marcel, Leontin si Tiberiu (ceva mai tarziu a aparut pe scena cu o vioara si sunetistul Ovidiu Rosu). In fata lor se gasea un public extraordinar, pregatit sa cante continuu timp de trei ore alaturi de, probabil, cea mai mare trupa de rock din Romania (este o parere personala, nu pretind ca ar fi si foarte obiectiva). Si cei din public au fost rasplatiti din plin cu tot ce au avut Cuvintele mai bun.

De-a lungul intregii seri trecutul si prezentul au fost puse in “Balanta” si nu pot spune ca aceasta a tras intr-o parte sau alta. O “Pasare de plumb” a inaltat “Zmeie” catre cer. Toti cei prezenti au cautat “Comoara” din muzica trupei. Si au gasit-o gustand din apa intelepciunii a “Fantanii suspinelor”. Nicio “Boala de ganduri” nu i-a potolit pe fani. Toata lumea dorea sa citeasca in sufletele celor de pe scena asa ca “i-au lasat sa cante”. Cu “Iarba prin par”, “Cel din rasarit” le-a adus tuturor “Scrisori iubite”, “La ceas tarziu”. Desi “Lupii” i-au urmarit pe toti pana la lupta finala de la “Armaghedon”, nimeni nu era pregatit pentru “Despartire”. Asa ca intreg publicul a fost asigurat, ca de fiecare data, ca “Un sfarsit e un inceput”. Asa ca nu putem decat sa asteptam sa mai treaca un an si sa ne reintalnim la implinirea a 30 de ierni de Celelalte Cuvinte.

Foto: Vlad Toma

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Celelalte Cuvinte 2010/]

Share

One thought on “Celelalte Cuvinte – trecut si prezent puse in Balanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *