“Ignat in Maramuresul istoric”, de la fotografii la documentar

Expozitia de fotografie semnata Gabriel Boholt si documentarul realizat impreuna cu sotia sa Elena Boholt si operatorul Alexandru Andries, ambele purtand numele “Ignat in Maramuresul istoric”, au fost lansate pe 12 ianuarie la Cinema Patria din capitala.

Cu ocazia acestui eveniment, a fost inaugurata si prima sala permanenta de expozitie de fotografie din Romania. Vernisajul expozitiei a avut loc in holul cinematografului, care s-a umplut cu ziaristi, reprezentanti ai artelor si culturii si personalitati politice, dupa care toata lumea a fost invitata in noua sala de proiectii 3D a cimematografului pentru vizionarea documentarului.

Presedintele Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania Stefan Toth, directorul Romania Film Marius Cristian Iurascu, regizorul Geo Saizescu, secretarul de stat al Ministerului Culturii si Patrimoniului National Vasile Timis, Prof. Univ. Drd. Viorica Iurascu de la Asociatia de Integrare Culturala Europeana, alaturi de prezentatorul Octavian Ursulescu au tinut scurte discursuri in care si-au aratat aprecierea fata de talentul si determinarea fotografului Gabriel Boholt, iar ansamblul popular condus de Nutu Leordeanu, prezent de altfel si in filmul documentar, a interpretat live inainte de difuzarea propriu-zisa un cantec specific Maramuresului.

Documentarul “Ignat in Maramuresul istoric” a fost realizat de catre echipa de jurnalisti Elena Boholt, Gabriel Boholt si Alexandru Andries. Gabriel Boholt este fotojurnalist cu o experienta de aproximativ 20 de ani in presa centrala, Elena Boholt a lucrat timp de peste 15 ani in presa scrisa din capitala si in televiziune, iar Alexandru Andries este operator de televiziune. Conform spuselor Elenei Boholt, echipa intentioneaza sa formeze o asociatie pentru promovarea si pastrarea valorilor autentice romanesti.

Dupa prezentarea documentarului, seara a continuat cu un bufet rece zis si “cocktail maramuresan” si cu muzica ansamblului condus de Nutu Leordeanu.

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Ignat/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *