In Laptarie a curs bere cu “Plum brandy blues”

A treia seara din seria de concerte bucurestene sustinute de trupa Nightlosers a avut loc in Laptaria lui Enache, vineri, 14 ianuarie, unde prietenii si fanii au ales berea si “plum brandy blues”-ul in locul “laptelui”.

In deschidere, Nighlosers au cantat sugestiv “Early in the morning”, asa, doar pentru incalzire, apoi au continuat cu piese ca “Built for confort”, “Sitting on the top of the world” si “Six days on the road” si tocmai cand fanii au prins curaj si s-au apropiat de scena, Hanno a anuntat pauza de 10 minute, suficienta pentru ca fanii sa realimenteze cu un pahar de “lapte aburind” provenit din diverse dozatoare si frigidere.

Partea secunda a concertului a ridicat fanii in picioare (cel putin pe cei ce aveau loc la mese) cu melodii ca “Mystery Train” (in timpul careia, pe cea mai inalta nota a viorii lui “El” Laco Jimi, membrii formatiei sar) sau “Pretty Thing”, unde Hanno isi abandoneaza Fender-ul Telecaster si ia in primire “cunoscutul instrument muzical” la care femeile, acum ceva vreme, spalau rufele la rau (Wasboard) si impreuna cu Laco si vioara lui merg cantand prin club pe la fiecare masa, ca la nuntile romanesti de la tara. In aceste peripluri prin public, Laco se aseaza deseori in genunchi in fata fetelor pentru a le incanta sau a le imbratisa, cantand la vioara in acelasi timp sau tinand vioara la spate, gadilandu-i corzile, asemeni ceterasilor de la nuntile transilvanene din secolul trecut.

Apoi acordurile se schimba dintr-odata cu piese ca “Nu mai plange baby”, a lui Elly Roman, cantata si de Margareta Paslaru, in timpul careia lui Claudiu Purcarin ii “cresc” delicate urechi roz de iepuras, sau “Dragostea-i ca si o raie” in timpul careia trupa poarta “sugestivii” ochelari de soare. Urmeaza un solo magistral la baterie, in timpul caruia Hanno il serveste pe Claudiu cu o sticla de “beutura”, care mentine perfect ritmul in timp ce bea din licoare. Nu mai mentionez baticul lui Claudiu si strigaturile cu voce feminina, de poti jura ca intr-adevar o “muiere” le “zice”.

Apoi playlist-ul nu mai tine cont nici de cerintele publicului si nici de formatie, ci curge ca “plum brandy”-ul, usor, natural si ardeleneste, ca si originea membrilor trupei. In final Telecaster-ul ajunge sa cante la spatele lui Hanno apoi pana e inlocuita de stativul microfonului, orga lui Geza se clatina simtitor pentru a… dar va las sa descoperiti voi ce se intampla, la final oricum veti descoperi macar putin din “arome” de demult si nu numai!

Nu pot incheia decat cu replica lui Keith Shadwick, redactor la “The Independent” UK, cu privire la Nightlosers: “The blues playing was superb, the singing completely authentic: these guys knew what they were doing.”

Componenta Nightlosers:

Hanno Hoefer – guitars, vocals
Jimi Laco – guitars, violin
Octavian “Barila” Andreescu – bass
Lucian Pop – bass
Grunzo Geza – keyboards
“Nasu” Claudiu Purcarin – drums

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Nightlosers laptarie/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *