Cargo a cantat la deschiderea clubului Music Hall

Clubul Music Hall, deschis pe locul fostului Cage Club, a fost inaugurat pe 11 februarie, cu un concert sustinut de trupa Cargo, care a umplut cu success spatiul renovat. Programat la ora 22.00 (deci oricum destul de tarziu, dupa parerea mea), concertul a inceput cu o intarziere de 45 de minute, de care unii s-au plans, iar altii au zis ca oricum suntem in Romania, deci nu e nimic anormal.

Oricum, trupa a avut grija ca intarzierea sa merite, pentru ca dupa concert nu au mai fost plangeri, iar in timpul show-ului putine au fost momentele in care sa nu se fi auzit un cor imens care sa cante odata cu Cargo. Personal, pierdusem legatura cu muzica trupei cam de prin vremea facultatii (deci prin mezozoic) si ma gandeam ca n-o sa le recunosc piesele. Nimic mai gresit, probabil ca mi-au intrat in subconstient de pe la tv sau radio, deoarece in afara de vreo doua pe care nu-mi amintesc sa le mai fi auzit, am ascultat, ba chiar am si cantat: “Zi de zi”, “Batacanda”, “Nu mai am tigari”, “Daca ploaia s-ar opri”, “Doi pasi”, “Aproape de voi”, “Baga-ti mintile in cap”, “Nu pot trai fara tine”, “Calare pe motoare”, “Tepes”, “Erata”, “Ochii din sertar” si parca a fost si “Spiritus Sanctus”. Daca isi mai aminteste cineva ceva, sa ne spuna si noua.

Publicul, de varste variate, s-a manifestat asa cum orice trupa si-ar dori, adica a cantat aproape constant, a dansat, a aplaudat, ba chiar am vazut si niste scuturari de plete, unele reale, altele simbolice, dupa caz (pletele, ziceam). Concertul a fost alcatuit din doua parti, cu o pauza de mai bine de jumatate de ora intre sectiuni, ocazie pentru cei adunati in Music Hall sa se intinda la discutii si la beri – cei care aveau dreptul la alcool, evident, pentru ca am vazut si cativa spectatori care nu cred ca aveau nici buletin, insotiti de parinti.

Probabil ca parerea mea de neprofesionist nu conteaza prea mult, dar, ca sa vorbim putin si despre chestiuni tehnice, sunetul a fost in regula. De remarcat pentru nou-deschisul Music Hall este si un artificiu pe care cluburile “domiciliate” aici in trecut l-au omis, si anume garderoba, care, mai ales pe timp de iarna, e de nepretuit. In plus, imbunatatiri simtitoare am observat si in zona toaletelor. Nu stiu voi ce parere aveti, dar pentru mine Music Hall reprezinta un upgrade considerabil fata de ce a fost pana acum in spatiul respectiv.

Foto: Vlad Toma

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Cargo MH/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *