O duminica heavy cu “Scream Machine” Ripper

Tim “Ripper” Owens, pe care unii si-l amintesc de pe albumele “Jugulator” si “Demolition” ale trupei Judas Priest sau de pe cateva albume ale celor de la Iced Earth, a cantat pe 20 februarie in Kulturhaus din centrul capitalei, alaturi de Tirana Rockers, in cadrul turneului “Screaming Through The East”, care a inclus si Ucraina, Slovacia si Ungaria.

Concertul a inceput cu o intarziere atat de mare, incat nici nu are rost sa mai discutam despre ea. Cert e ca publicul devenise din nerabdator apatic si pe primele piese ale trupei din deschidere, pe numele ei Tirana Rockers, nu s-a manifestat aproape deloc, desi cei pe scena incercau din greu sa dezmorteasca atmosfera. Desi numele v-ar putea induce in eroare, Tirana Rockers sunt niste heavy metalisti din Ungaria, care canta foarte bine si care, pana la urma, au reusit (cu ajutorul unor piese inchegate si a unui vocalist simpatic, care a comunicat bine cu publicul) sa ii trezeasca pe cei prezenti duminica seara in Kulturhaus si chiar sa fie ceruti la bis. N-au putut sa se intoarca, insa, asa ca nu ne-a ramas decat sa-l asteptam pe Ripper.

“Scream Machine” Ripper a navalit in mijlocul nostru la 22.15 cu ochelarii de soare pe nas, cu celebra sapca trasa pe ochi si cu nemuritoarea “Painkiller”, a celor de la Judas Priest, aducandu-i brusc la viata si pe aceia care nu traisera prea intens momentul Tirana Rockers. Timp de o ora si jumatate cu tot cu bis, americanul a trecut in revista multe piese de la Priest si nici macar una de la Iced Earth sau asa imi amintesc. Am auzit, printre altele, “Burn in Hell”, “Blood Stained”, “United”, “Livin’ After Midnight” (cantata cu instrumentistii de la Tirana Rockers), “Scream Machine” (de la Beyond Fear), “Metal Gods”, “Grinder”, “Human Race”, “Heaven and Hell” (cover Black Sabbath), “The Ripper”, “Breaking the Law”,“One on One”, in schimb am asteptat in zadar un “Ten Thousand Strong”, care n-a venit nici macar la final.

Momentul amuzant al serii a fost acela cand Tim Owens ne-a anuntat ca este ziua de nastere a unuia dintre chitaristii sai si ne-a rugat sa ii spunem “Happy Birthday, Fucker!” I-am urat conform indicatiei, dupa care Ripper zice: “Dar mai bine ii si cantati, nu?” Si lumea a inceput: Happy Birthday to youuu,/ Happy Birthday to youuu,/ Happy Birthday dear Fucker,/ Happy Birthday to youuuu!” Dupa al treilea vers, Ripper a facut o fata mirata, dupa care l-a bufnit rasul si la final a zis ca, in mod clar, ne pricepem. :))

Undeva prin toamna lui 2007 il mai vazusem pe Ripper cu Iced Earth, intr-un club de afara unde sunetul era cristal, si ma impresionase in primul rand prin vocea minunata, plina de forta si claritate si tot asa s-a intamplat si aseara in Kulturhaus. Ripper canta nu doar cu vocea, ci cu tot sufletul si cu o mare, mare usurinta. Iar publicul nu s-a lasat mai prejos si a urlat cot la cot cu muzicianul, pe a carui figura apareau constant zambete sincere si recunoscatoare si care a batut palma cu toata lumea din primele randuri si chiar a dat cateva autografe.

Concertul a fost organizat de ARTmania.

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Ripper/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *