Rhythm of the Dance – Tributul Ritmului in stil irlandez

26 Februarie, ora 19.30, Sala Palatului, Bucuresti. Compania Nationala de Dansuri a Irlandei si-a incheiat seria de spectacole sustinute in Romania, ocazie cu care a fost marcata deschiderea anului cultural al proiectului national “Arta contra drog”. Doua ore in care intr-o explozie de energie artistii irlandezi si-au sincronizat dansul cu cele mai moderne tehnici ale sunetului si luminii sub coordonarea celebrei coregrafe Doireann Carney.

Purtandu-si muzica pe pasi de dans din Irlanda pana in Romania si din stravechile legende ale celtilor pana in realitatea zilelor noastre, artistii irlandezi au impresionat publicul numeros cu toate mijloacele de care au dispus: voce, costume, instrumente muzicale. Insa instrumentul care a facut ca acest spectacol sa fie un adevarat tribut adus Ritmului au fost propriile picioare. In desfasurarea de forte din spatiul decorat cu simboluri celtice, momentele artistice s-au derulat cu aceeasi naturalete cu care dansatorii isi executau pasii de step sau alte stiluri de dans personalizate armonios cu ritmul inconfundabil irlandez.

Mereu cu zambetul pe buze si sustinuti cu apaluze, irlandezii au fermecat publicul prin miscari ritualice, frenetice, vechi de pe vremea celtilor sau moderne, imbinate perfect cu muzica lor. Ritmul ce nu putea fi masurat cu alt instrument decat incantarea spectatorilor a patruns in sufletele acestora vrajindu-i. Pe de o parte mainile spectatorilor aplaudau cu putere si fara incetare, iar pe de alta parte picioarele se miscau fara voia posesorilor, incercand ca tina si ele pasul cu dansatorii.

La final, irlandezii si-au luat “La revedere” in stilul deja cunoscut, cu pasi de step, si au bisat scurt la cererea insistenta a publicului.

Iar la plecare, fiind inca vrajiti, unii spectatori experimentau efectele secundare ale show-ului, avand impresia ca fiecare pas pe care il fac imita pasii irlandezilor care tocmai evoluasera pe scena si dorindu-si sa poata candva sa atinga apogeul ritmului asa cum au facut talentatii dansatori.

Foto: Vlad Toma

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Rhythm2011/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.