Gotan Project au adus in Romania tangoul upgradat

“Buna seara, Bucuresti! We are Gotan Project and we are coming from Paris and Buenos Aires!” ne-au salutat artistii invitati la Sala Palatului de catre compania Events, pe 28 februarie, insa nu inainte de a ne intampina cu piesele “Cuesta Abajo” si “Epoca”.

Amestecul fericit de tango cu ritmuri de electro si nu jazz cantat de Gotan Project s-a raspandit timp de aproximativ o ora si trei sferturi peste spectatorii care au ocupat aproape in intregime locurile din Sala Palatului si care nu s-au ferit sa se ridice si sa danseze de cateva ori, indemnati de membrii trupei. Vocea grava si senzuala a Claudiei Pannone, combinata cu muzica instrumentelor manuite de Philippe Cohen Solal (chitara electrica, bass, clape), Eduardo Makaroff (chitara acustica si chitara electrica), Christoph H. Müller (bass, clape), Lalo Zanelli (pian), Facundo Torres (bandoneon) si Ananta Roosens (vioara, trompeta), alaturi de dansurile sacadate ale membrilor trupei, echipati cu costume si palarii, ca niste adevarati reprezentanti ai vechiului tango i-au tinut in priza pe cei prezenti, dintre care unii se aflau la prima intalnire cu trupa, iar altii deja la a patra – avand in vedere ca anul acesta trupa a vizitat Romania pentru a patra oara.

Printre piesele inclinand cand spre tangoul clasic, cand spre ritmurile moderne cu accente de trip-hop si dub s-au numarat multe de pe albumul “Tango 3.0” – o versiune upgradata de tango, nu? -, pe care trupa il promoveaza in prezent: “Tango Square”, “Rayuela” (compusa ca un tribut pentru scriitorul argentinian Julio Cortazar), “Tu Misterio”, “La Gloria”, “Erase Una Vez”, dar si “Mil Millones”, “Desilusion” si “Peligro” (cantate toate trei la partea de bis). In plus, am auzit si “Queremos Paz”, “Una musica brutal” si “Santa Maria (Del Buen Ayre)” – desprinse de pe “La Revancha del Tango”.

Luminile cu preponderenta rosii care au invaluit scena la majoritatea pieselor au contribuit si ele la crearea unei atmosfere decadente, doar la “Panamericana” transformandu-se in raze galbene, care lasau impresia de faruri pornite pe faza lunga. Luminile s-au incrucisat prin sala in ritmul muzicii, fixandu-se uneori pe cate un grup de persoane si grabindu-se apoi sa se alerge in continuare urmand firul melodiei.

Nu doar ca Gotan Project a avut o primire foarte frumoasa la Sala Palatului, dar membrii trupei s-au aratat ei insisi foarte deschisi si amuzanti, comunicand foarte bine cu publicul, spunand povestile pieselor, intrebandu-ne daca intelegem spaniola, adresandu-ni-se in engleza, franceza si spaniola, insotite de “multumescuri” in romana sau facand invitatii deschise la dans. Cred ca si daca vor veni a cincea oara in Romania vor canta tot in fata unei sali pline si efervescente.

Foto: Cristi Mitrea si Mihail Cismas (Events)

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Gotan/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *