Fluturii din stomac si-au deschis un magazin magic

Butterflies in My Stomach, cea mai cunoscuta trupa romaneasca de nu-jazz, funk si acid jazz si-a lansat in sfarsit primul album – Magic Store – si primul videoclip – Tricoul. Magazinul magic a fost deschis pe 31 martie, in Silver Church, iar oferta de fluturi in stomac a fost pe placul publicului destul de numeros care a asteptat cu interes colectia de produse muzicale semnate BiMS.

Daca a avea fluturi in stomac este o reactie specifica starii de a fi indragostit, a asculta Butterflies in My Stomach te va face sa te indragostesti iremediabil de noua combinatie de jazz, funk si chiar trip-hop propusa de trupa. Si nu doar noi suntem cei care ii laudam. BiMS a fost prezentata de BBC ca fiind una dintre putinele trupe romanesti care promoveaza acid jazz-ul si a fost de asemenea selectata de casa de discuri Sony si de publicatia Billboard printre cele mai bune trei trupe noi din lume.

Fanii au fost introdusi in atmosfera muzicala printr-un alt element de noutate – incalzirea realizata de mixajele lui Electric Brother, pentru ca apoi pe scena sa apara Maca (voce), Bujor Stoicovici (chitara bas si contrabas), Meghi (pian electric si sintetizatoare), Laurentze (tobe), John (chitara) si Ieronim (trombon si computer), care si-au prezentat lista de produse muzicale magice disponibile pe proaspatul album. In Magic Store, cei 6 Butterflies au expus piese cunoscute sau nu, mai vechi si mai noi, de la „Danny” si „Act as if” pana la „Lucrurile bune”, „Another you”, „Sometimes” sau „Colors” si chiar „Magic Store”. Insa dintre toate produsele oferite in magazinul fluturilor cel mai bune s-a „vandut” „Tricoul”, care a beneficiat si de un videoclip – primul din istoria BiMS – lansat cu cateva zile in urma la TV si regizat de Alexandru Iures impreuna cu operatorul Sorin Nainer, realizarea fiind o premiera pentru cei doi.

Sigur ca un magazin al fluturilor nu putea sa fie altfel decat magic si intr-o seara plina de magie „Lucrurile bune vin daca le-astepti”. Astfel, Fluturii le-au facut admiratorilor lor super-oferte, premiindu-i pe cei care au raspuns la intrebarea „Ce ti-ai cumpara dintr-un magazin magic?” cu exemplare ale albumului Magic Store, concursul fiind inspirat din versurile melodiei cu acelasi nume („But if i find the dreams for sale, what should i buy?…”). Printre cantari, Maca a argumentat alegerea denumirii Magic Store atat pentru piesa, cat si pentru album, prin surprinzatoarea aparitie a rochiei Levintza in care a evoluat pe scena. Incredibilul istorisirii a rezultat chiar din locatia de unde provine rochia, un magazin magic, dar greu accesibil, prin intermediul caruia solista a reusit in cele din urma sa-si indeplineasca un vis – sa poarte rochia din vitrina la lansarea primului album BiMS.

Si pentru ca in atmosfera electrizanta prestatia Fluturilor Cantareti a fost rezumata intr-o fraza rostita ca o promisiune tot de vocea trupei – „In Magic Store trebuie sa gasim lucruri care sa ne dea fluturi in stomac!” – va recomandam sa cautati aceste lucruri generatoare de fluturi ascultand sunetele viselor ce plutesc printre rafturile cu piese din albumul-magazin. Magic, evident!

Foto: Vlad Toma

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/BIMS/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *