Speak Floyd, conform cu originalul

Speak Floyd, prima trupa tribut Pink Floyd din Romania, a concertat in premiera in Bucuresti pe 8 aprilie 2011 in clubul Music Hall. Trebuie sa recunosc de la inceput ca nu eram familiarizat cu performantele trupei Speak Floyd inainte de concertul de vineri. Asa se face ca in seara premergatoare evenimentului am incercat sa intru un pic in atmosfera vizionand cateva inregistrari pe Youtube si nu mi-a venit sa cred cat de bine erau interpretate piesele.

La 21.40 am ajuns in Music Hall, unde am fost surprins ca fanii deja umplusera clubul. Desi aglomeratia poate crea un usor disconfort, in cazul de fata era un semn bun, pentru ca asa trebuie sa se desfasoare un concert. Asa ajungem si la singurul factor negativ al serii de vineri si anume programul. S-a facut ora 22.00 si am asteptat in zadar ca trupa sa urce pe scena conform programului. S-a facut 22.15… 22.30… nimic. Intr-un final, la ora 22.40 clujenii de la Speak Floyd au inceput sa umple scena clubului in aplauzele publicului, Sandy Deac, Kovacs Laszlo, David Bryan, Edi Raita, Kolumban Zoli, Kovacs Norbert, Razvan Rotis si Berti Barbera ocupandu-si fiecare locul.

Odata cu primele acorduri din “On The Turning Away”, am fost impresionat de claritatea si usurinta cu care cei de pe scena reuseau sa imi aduca in urechi muzica incredibila a universului Pink Floyd. A urmat o repriza “The Dark Side Of The Moon” (“Breathe”, “Time”, “Money”, “Us And Them”). In timpul piesei “Money”, pe scena a urcat si Lazar Rudy pentru celebrul solo de saxofon. Primul moment “The Wall” a continut creatii ca “In The Flesh”, “Run Like Hell”, “Mother”, “Young Lust”, iar interpretarea fantastica m-a facut sa nu imi dau seama cum a trecut timpul. Abia cand baietii au luat o pauza, m-am intors un pic cu picioarele pe pamant. Numai bine pentru o bere si un prim schimb de impresii cu cativa cunoscuti. Parerea a fost unanima: EXCELENT CONCERT!

Partea a doua a inceput cu una dintre melodiile mele preferate ce poarta marca Pink Floyd: “Shine On, You Crazy Diamond”. Tot timpul am fost hipnotizat de aceasta piesa si asa s-a intamplat si in timpul concertului. Dupa parerea mea, au fost cele mai bune 12 minute ale serii :). Repriza “Wish You Were Here” a continuat cu piesa care da numele albumului si “Have A Cigar”, intre care a fost intercalata “High Hopes”, melodie parca lasata testament de catre Pink Floyd tuturor celor ce incearca sa le calce pe urme. In finalul serii au venit “The Happiest Days Of Our Lives” si “Another Brick In The Wall (part 2)”, dupa care scena a ramas goala pentru scurt timp. Chemata la bis, trupa a mai oferit publicului cateva minute floydiene prin “Comfortably Numb”. Interpretata doar de Sandy Deac si Berti Barbera, singurii ramasi pe scena, “Goodbye Cruel World” a pus capat unui concert de nota 10. As avea un singur regret si anume lipsa pieselor din perioada psihedelica a istoriei Pink Floyd. Totusi, nu cred ca gresesc cu nimic spunand ca a fost cel mai bun concert de club la care am fost anul acesta.

Publicul a fost unul extrem de civilizat si de entuziast pe intreaga durata a evenimentului, un public cum si-ar dori orice artist. Cat despre Speak Floyd… spuneam acum aproape doi ani despre The Spirit Of Pink Floyd ca ii consider in stare sa duca mai departe universul floydian. Acum nu pot decat sa ma bucur ca exista si pe plaiurile noastre o astfel de trupa, inzestrata cu extraordinar de mult talent, si hotarata sa munceasca pentru ca Pink Floyd sa traiasca in continuare… si in Romania.

Foto: Vlad Toma

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Speak Floyd/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *