“Astrologia si sexul”: cum influenteaza stelele relatiile umane

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au incercat sa isi citeasca in stele viitorul. Chiar si in zilele noastre, sunt destui cei care nu iau anumite decizii pana nu isi consulta horoscopul pentru perioada urmatoare sau care pretind ca pot spune multe despre o persoana atata vreme cat stiu in ce zodie s-a nascut.

Volumul “Astrologia si sexul” de Vivian E. Robson, aparut la Editura Herald, colectia “Frontiere”, in traducerea lui Dan Buhnea, prezinta pe larg, inclusiv pentru cei care sunt neinintiati in practicile horoscopului, rolul astrologiei in alegerea partenerului de viata (termenul “casatorie” este folosit in sens larg, semnificand nu neaparat legatura legalizata, ci o relatie serioasa dintre doua persoane care locuiesc impreuna).

Autorul explica pe rand care sunt trasaturile planetelor si ce fel de persoane indica (exemplu: “Marte inseamna barbatii mai tineri, in special aceia de treizeci de ani sau aproape de treizeci de ani, cand puterile fizice si energiile sunt cele mai mari.”) si ce caracteristici inclusive sexuale are fiecare semn zodiacal (exemplu: “De obicei, Capricornul nu este considerat un semn sexual puternic, dar nu exista niciun dubiu ca poate etala cu sange rece un grad foarte mare de lascivitate”). In plus, cartea studiaza atenta cele douasprezece case astrologice, cu accent pe cea de-a saptea – a casatoriei -, si acorda o atentie deosebita anomaliilor sexuale, dupa cum le numeste (homosexualitatea, sadismul, masochismul, nimfomania, necrofilia etc).

In ceea ce priveste casatoria, Vivian E. Robson ii dedica mai multe capitole, in care vorbeste despre determinarea datei casatoriei, despre horoscopul partenerului analizat comparativ cu cel al nativului (comparatia practica, comparatia directionala, metoda hindusa de comparatie). Concluzia este una fireasca: “Pentru a asigura cea mai mare fericire posibila, partenerul va fi unul al carui horoscop se armonizeaza perfect cu cel al nativului, iar casatoria va avea loc sub bune auspicii, la o data special aleasa in asa fel incat sa permita cele mai bune influente”.

Spre final, autorul isi manifesta o oarecare frustrare pentru faptul ca poate nu a reusit sa acopere in intregime un subiect atat de vast si ca poate ar mai fi trebuit insistat mai mult pe anumite aspecte, asa ca mai ofera cateva reguli si sfaturi pentru cei interesati de subiect, precum si o anexa pentru incepatori, pe care ii invata cum sa calculeze un horoscop simplu.

Pentru cei care nu au preocupari astrologice si nu cred in puterea astrelor de a influenta viata pamanteana, cartea poate parea cel mult un instrument nostim, care sa fie consultat doar dintr-o curiozitate a lecturii, asa cum s-a intamplat in cazul meu. Insa cu siguranta exista persoane care vor gasi in acest volum raspunsuri concrete pentru problemele lor si detalii importante despre felul in care planetele si casele astrologice pot fi “citite” in ceea ce priveste legatura dintre doi oameni.

Pe langa volumul “Astrologia si sexul”, Vivian E. Robson a mai lansat titluri precum “Manual de astrologie pentru studenti”, “Sistemul de baza al astrologiei” sau “Astrologia alegerilor”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *