“Traficantul de umbre” – pasiune printre impuscaturi

Romanul politist romance “Traficantul de umbre” de Monica Ramirez a aparut de curand la Ramirez Books in parteneriat cu Editura Tritonic. Asa cum stiti deja daca ati mai citit-o pe Monica, iar daca nu, va spunem noi, pe langa partea de suspans veti gasi si o poveste de dragoste – cum altfel decat dificila spre imposibila.

Laurence-Jacques Fournier si Sybille Caillaud. Acestea sunt numele pe care trebuie sa le retineti si sa le urmariti de-a lungul acestui roman in care Monica Ramirez se avanta din nou (ca si in romanele din seria Alina Marinescu) in lumea agentilor si a institutiilor care mai de care mai secrete. Desi isi traiesc vietile in medii diferite – Laurence este un hot independent, care isi stabileste cartierul general prin diverse capitale europene, in functie de interese si care isi aduna din cand in cand o echipa de oameni bine pregatiti care pot fura absolut orice de absolut oriunde, in timp ce Sybille duce un trai decadent intr-o resedinta de lux din Turcia -, cei doi se cunosc din copilarie si sunt ca fratii.

Insa o serie de evenimente suprapuse face ca vietile lor sa se schimbe uimitor si sa ajunga sa lucreze impreuna in SATT, o institutie care nu exista decat pentru cei care activeaza in cadrul ei si care se ocupa cu eliminarea “baietilor rai”. Mai interesant decat misiunile periculoase si pline de adrenalina, insa, este felul in care sentimentele celor doi de care va spuneam mai sus ajung sa evolueze. De-a lungul romanului, autoarea ii chinuie pe cei doi in fel si chip, facandu-i sa treaca prin incercari grele, facandu-i chiar sa se deteste la un moment dat, sa se indoiasca unul de altul, dar rasplatindu-i la final cu tot ce si-ar putea dori, ba chiar mai mult decat atat.

Desi “Traficantul de umbre” este un roman consistent, cu personaje bine definite, cu intamplari dramatice, dar si cu intamplari de o frumusete emotionanta, cu flash-uri din lumea intreaga (eu una m-am bucurat si am devenit nostalgica atunci cand autoarea a ajuns cu actiunea prin locuri in care mi-am petrecut diverse vacante), el este scris tot pe tiparul romanelor din seria Alina Marinescu si, personal, l-am resimtit ca pe un fel de… tradare a Monicai fata de povestea lui Alex si a Alinei, cuplul din seria pomenita. N-ai cum sa nu-i iubesti pe Laurence si pe Sybille, care sunt tineri, inteligenti si frumosi si n-ai cum sa nu le faci galerie de pe margine pentru a-i vedea ca ajung in sfarsit la seninatatea pe care si-o doresc, dar eu am vazut aceasta poveste ca pe un fel de reeditare a povestii din romanele cu Alina si Alex – iar eu voiam ca Alina si Alex sa fie unici.

Cartea poate fi gasita fie aici, fie (daca aveti chef astazi de o mica deplasare) la Palatul Sutu, unde romanul va fi lansat la ora 18.30, in cadrul primei editii a Festivalului Mystery & Thriller.

Share

2 thoughts on ““Traficantul de umbre” – pasiune printre impuscaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.