“Ora de vals” – ore de dans la BMFF

La editia de anul acesta a Bucharest Music Film Festival, oraganizatorii – ArCuB si Primaria Municipiului Bucuresti – au pregatit pentru iubitorii muzicii clasice recitaluri, concerte si filme. Pe langa acestea, in zilele de weekend suntem introdusi in lumea dansului clasic la Ora de vals, unde ne asteapta o combinatie deosebita de balet si vals interpretata de artisti romani talentati.

Patru cupluri de dansatori profesionisti – solisti ai Operei Nationale Bucuresti si ai Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” – imbina valsul cu baletul intr-un spectacol a carui coregrafie a fost pusa la punct de Monica Petrica – prim-solista a Operei Nationale Bucuresti – si de celebrul Razvan Mazilu. Artistii promit ore de dans – cate una pentru fiecare zi de weekend a BMFF – in care combina intr-o maniera inedita cele doua stiluri de dans, insufletite de gratie si de costumele impresionante.

Rupti parca din tablouri impresioniste si plutind pe scena cu zambetul mereu pe buze, dansatorii isi impart talentul cu toti cei dornici sa-i vada. Dintre partiturile celebre pe care le pun in valoare prin dansul lor, nu lipsesc cele ale lui P. I. Ceaikovski, creatorul baletului rus si cel care a introdus pentru prima data valsul in muzica simfonica. Reprezentativa pentru Ceaikovski, dar si pentru valsul-balet, “Frumoasa din padurea adormita” a facut si ea parte din program. Iubitorii de muzica clasica si dans care au mers sambata, 25 iunie, la BMFF au putut vedea punerea in scena a piesei in cadrul Orei de vals.

Intr-un decor special amenajat pentru a aminti de petrecerile dansante de altadata, artistii Orei de vals ne asteapta pentru a asista la demonstratiile lor si, de ce nu, pentru a dansa alaturi de ei, in fiecare zi de vineri, sambata si duminica, intre 24 iunie si 2 iulie. Pentru a-i putea vedea la urmatoarele reprezentatii trebuie doar sa mergeti in Piata George Enescu.

Accesul la toate evenimentele BMFF este gratuit, iar programul complet poate fi accesat aici.

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Ora de dans/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *