Goodbye to Gravity: “Lucram intens la primul album”

Goodbye to Gravity este un nume foarte nou pe scena metalica romaneasca, trupa – alcatuita din fosti membri Thunderstorm si castigatorul de la Megastar 2008, Andrei Galut – urmand sa isi faca debutul oficial in cadrul festivalului B’ESTFEST 2011, mai precis pe 1 iulie de la ora 18.10, pe Future Heroes Stage. Cate ceva despre trupa si gandurile ei de viitor am aflat de la Alex Pascu (bass).

De Thunderstorm a auzit tot metalistul roman, iar de Andrei Galut care a castigat la Megastar in 2008 au auzit nu numai metalistii. Cand si cum s-a produs intalnirea dintre fostii membri Thunderstorm si Andrei, intalnire care a dus la formarea trupei Goodbye To Gravity?

Din pura intamplare. O prietena de-a mea il cunostea pe Andrei si ne-a pus in legatura.

Numele vostru are o sonoritate puternica, decisa, suna ca si cum cine va asculta poate sa-si ia la revedere de la pozitia de drepti si sa se apuce sa-si scuture pletele sau cel putin asta e impresia mea. 🙂 Cum ati decis sa va botezati Goodbye to Gravity?

La o petrecere, dupa shoturi de Jäger si multa bere, pot spune ca ni s-a parut tuturor un nume perfect. Defineste foarte bine ce inseamna trupa asta pentru noi, adica lipsa barierelor, a regulilor stricte. Iar dupa ce am cazut toti de acord, am mai baut niste shoturi pentru a sarbatori “botezul”.

V-am vazut si auzit la exclusivistul vostru concert de debut si am ramas placut surprinsa, pentru ca GTG nu suna nici ca Thunderstorm si, cu siguranta, nu aminteste nici de interpretarile lui Andrei din competitia Megastar, asadar, pe ce gen vreti sa va axati? Intreb pentru ca, din cate am observat, piesele voastre au si elemente de alternative, si de heavy, dar bat si spre death pe alocuri…

Nu vrem sa ne axam pe niciun gen si nu ne-am stabilit nicio limitare stilistica. Pur si simplu asta a iesit. Am descoperit ca desi, in mod evident, avem backgrounduri total diferite, gusturile noastre muzicale au totusi multe puncte de intersectie. Procesul de compozitie a decurs asadar foarte natural. Aveam niste piese compuse, riffuri, structuri, iar Andrei a venit si a contribuit cu liniile vocale si a mai schimbat structuri pe alocuri. A fost ca un puzzle.

Multe trupe tinere au o mare problema, in sensul ca nu-si pot stabili un gen pe care sa mearga, pentru ca fiecare dintre membrii trupei trage intr-o alta directie, in functie de preferintele muzicale personale (unul asculta heavy, altul black etc). Voi cum faceti sa mergeti pe acelasi drum?

Nu stiu, cred ca pur si simplu exista o chimie potrivita intre membrii trupei, lucru care este un factor esential in succesul/insuccesul unei trupe.

Pe cand sa ne asteptam la primul album? Sau e prea devreme pentru aceasta intrebare? 🙂

Lucram intens la el inca inainte de a ne gasi numele, iar in momentul de fata suntem inca in perioada de inregistrari. Urmeaza apoi mixajul si masteringul.

Nu mai departe de 1 iulie, adica maine, veti canta pe scena tinerilor artisti la B’ESTFEST. Cum ati ajuns sa participati la acest festival?

Prietenii nostri de la Emagic au aflat de proiect si ne-au oferit ocazia sa ne facem debutul pe scena unui festival mare si le multumim pentru increderea acordata.

Ce le pregatiti celor care vor veni sa va asculte pe 1 iulie, doar piese proprii sau si cateva coveruri?

La B’estfest vom canta doar compozitii Goodbye to Gravity.

Ce planuri mai aveti dupa B’ESTFEST, mai sunt ceva concerte la orizont?

Vor fi cu siguranta, insa deocamdata ne vom concentra pe terminarea albumului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.