Baletul georgian “Sukhishvili” ajunge in Romania

Pentru prima data in Romania, Baletul Georgian “Sukhishvili” vine la Sala Palatului in data de 16 noiembrie, pentru doua ore de spectacol in care publicul va urmari cu rasuflarea taiata dansatori abia atingand pamantul. Turneul “Sukhishvili Balkan Tour” ajunge in Grecia, Bulgaria, Romania si Serbia.

Parca zboara si totusi danseaza. In timpul dansului manevreaza sabii si cutite, dar totul este arta. Coregrafia pare gandita pentru oameni care nu au auzit de legea gravitatiei. Este dans traditional georgian: “Sukhishvili”.
Combinatia de inedita de paradoxuri, amestecul de arta si miscari de razboinici dibaci, coregrafia complexa, ce nu poate fi realizata decat de dansatori cu conditie fizica extrordinara, dar si logevitatea trupei au facut celebru Baletul National Georgian.


“Sukhishvili” este prima trupa de dans traditional care a fost acceptata pe scena La Scala din Milano, stabilind si un record mondial prin faptul ca au fost invitati sa danseze pe scena La Scala de 14 ori.


Baletul National Georgian, fondat de Iliko Sukhishvili si Nino Ramishvili in 1945, este prima companie profesionista de dans din Georgia. In spatele infiintarii baletului national georgian sta povestea de dragoste a celor doi fondatori, care au fost parteneri atat pe scena cat si in viata. Visul a devenit realitate datorita determinarii si iubirii. Viata lor, o aventura a creativitatii, continua sa fie pusa in scena de noi generatii de dansatori.
Povestea lor, dar mai ales munca lor continua sa inspire generatii de dansatori din intreaga lume. Totusi, dansurile concepute de Nino Ramishvili si Iliko Sukhishvili au fost modificate si imbunatatite, gradul de dificultate si de complexitate artistica crescand cu fiecare sezon.


Biletele s-au pus in vanzare in reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si online pe www.eventim.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *