Descoperiti Romania prin Ghidul Verde Michelin

Creat de expertii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie al Michelin Romania si ulterior tradus si publicat de Editura Meteor Press, Ghidul Verde Michelin Romania este mai mult decat un simplu ghid, este o adevarata radiografie a tarii noastre, trecand prin istorie, viata politica, geografie, traditii, cultura si tot ce tine de turism.

Ghidul Verde Michelin Romania acorda celebrele stele diferitelor orase, biserici, muzee etc care merita vizitate atat de calatorul strain prin Romania, cat si de autohtonul pornit spre descoperirea frumusetilor patriei. Foarte bogat in text, dar strecurand si poze reprezentative pe cat posibil, ghidul e o lectura fascinanta atat pentru cei care cunosc Romania, cat si pentru cei care mai au de explorat sau sunt la prima vizita. Harti detaliate, preturi pentru diverse buzunare, ponturi pentru o masa buna, repere pentru persoanele care calatoresc alaturi de copii – acestea sunt doar cateva dintre elementele cuprinse in ghid. Beneficiind de informatii foarte bine documentate si precise, Ghidul Verde Michelin Romania ne trece in cele 368 de pagini scrise cu font mic prin trei capitole mari, menite sa faca ordine pana si in planurile celui mai aerian dintre turisti: “Cum sa va organizati calatoria”, “Sa intelegem Romania” si “Descoperiti Romania”.

Astfel, primul capitol il pune la punct pe cel care vrea s-o ia la picior prin Romania cu cele mai inspirate circuite turistice, cu diversele formalitati, cu mijloacele de transport, cu formele de cazare, cu precautiile care trebuie luate in ceea ce priveste sanatatea sau securitatea proprie, cu lista de activitati “de facut si vazut”, precum si cu festivalurile si targurile din fiecare luna a anului. In plus, sunt trecuti in revista si cativa scriitori romani importanti, muzicieni si oameni de film, precum si cateva carti utile care au ca subiect istoria, arta, gastronomia sau benzile desenate.

Cel de-al doilea capitol ii traseaza viitorului calator prin Romania cele mai importante evenimente istorice, politice, economice, sociale si culturale, pentru a intelege de unde se trag romanii, ce au avut de infruntat de-a lungul timpului, ce a insemnat arta si cultura romana atat in tara cat si in afara granitelor, ce personalitati au marcat destinul acestei tari, cine au fost romanii ieri si cine sunt ei astazi.

Cel de-al treilea capitol, care este si cel mai vast, ocupand doua treimi din carte, ia la rand zonele reprezentative ale tarii (orasele mari si oraselele sau satele din imprejurimi) si prezinta cand mai elaborat, cand mai succint, istoria si reperele turistice ale locului respectiv, cu sugestii de cazare, de circuite, de organizare a vizitelor si multe altele. Cei care au alcatuit ghidul si care au batut Romania in lung si in lat timp de mai multe luni aloca randuri laudative obiectivelor care i-au impresionat, dar nu se sfiesc sa puncteze si aspectele negative pe care le-au observat in calatoriile lor.

Ghidul Verde Michelin va fi lansat luni, 12 septembrie 2011, ora 18.30, la Clubul Taranului, de catre editura Meteor Press, Michelin Romania si Muzeul National al Taranului Roman, care este si el inclus in aceasta carte. “Pentru Muzeul National al Taranului Roman, cele trei stele primite din partea Ghidului Michelin echivaleaza cu o confirmare a faptului ca, de la Premiul Muzeul European al Anului, dobandit in 1996, pana azi, institutia a stiut sa isi pastreze valoarea, fiind – asa dupa cum ne place sa o spunem – mereu actual (inca de la infiintare, acum 105 ani).” a declarat domnul Virgil Stefan Nitulescu, Director General al Muzeului National al Taranului Roman.
Ghidul se lanseaza in cadrul Zilelor Muzeului Taranului, eveniment care se desfasoara pana pe 18 septembrie.

Share

One thought on “Descoperiti Romania prin Ghidul Verde Michelin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *