Doi autori din colectia Strada Fictiunii sunt pe lista Man Booker Prize

Menajeria lui Jamrach (Jamrach’s Menagerie) de Carol Birch si Dezghetul (Snowdrops) de A.D. Miller au intrat pe lista scurta pentru Man Booker Prize.

Astfel, Carol Birch cu “Menajeria lui Jamrach” si A.D. Miller cu “Dezghetul” se afla printre cei sase finalisti la Man Booker Prize. In Romania, cele doua romane au fost publicate de Editura ALLFA in cadrul colectiei Strada Fictiunii, sectiunea Contemporan, respectiv Bestseller.

Man Booker Prize, unul dintre cele mai ravnite premii literare din lume, este acordat celui mai bun roman publicat in ultimul an in Marea Britanie, Irlanda sau in statele Commonwealth.

Alaturi de Carol Birch si A.D. Miller, pe lista scurta pentru Man Booker Prize, au mai fost selectati:

Julian Barnes, “The Sense of an Ending”
Patrick deWitt, “The Sisters Brothers” (Granta)
Esi Edugyan, “Half Blood Blues” (Serpent’s Tail)
Stephen Kelman, “Pigeon English” (Bloomsbury)

Castigatorul va fi anuntat pe 18 octombrie la Londra.

Despre “Menajeria lui Jamrach”: “O calatorie e un rit de trecere, un vis, o oglindire… vasul e un microcosm al lumii, societatea umana ridicata la putere. Marea nu are nimic rational. De-asta ii atrage deopotriva pe aventurieri si pe scriitori.” (Carol Birch)

Despre “Dezghetul”: “Romanul electrizant al lui A.D. Miller ne poarta prin partea intunecata a Moscovei si a naturii umane… Prin ritmul alert si frumusetea limbajului, Dezghetul creeaza dependenta.” (The Independent)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *