Prezentare de roman cu lectura: “Incepem coborarea” de James Meek

Editura Humanitas Fiction va invita joi, 15 septembrie, ora 19.30 in Gradina Green Hours (Calea Victoriei nr.120) la prezentarea unui stralucit roman despre dragoste si razboi: “Incepem coborarea” de James Meek, autorul bestsellerului international “Un gest de iubire”.

James Meek, una dintre vocile cele mai originale si valoroase ale romanului contemporan britanic, jurnalist multipremiat cunoscut pentru relatarile sale din punctele cele mai fierbinti ale globului, pune in ecuatie in acest roman contradictiile si implicatiile vietii de scriitor si de reporter de razboi.

Personajul principal Adam Kellas, un alter ego al autorului, este corespondent in Afganistan la sfarsitul lui 2001. Povestea de iubire dintre el si Astrid Walsh, corespondent american, poarta pecetea circumstantelor extreme in care a luat nastere: este scurta, intensa si se sfarseste inexplicabil. Impresionantele scene din Afganistan care contrasteaza puternic cu petrecerile din restaurantele selecte din Londra ofera o perspectiva complexa asupra lumii contemporane aflate in criza.

Invitati: jurnalista Carmen Gavrila, corespondent de razboi Radio Romania, scriitorii Radu Paraschivescu, Cristian Teodorescu si Denisa Comanescu, director editorial Humanitas Fiction. Dana Dogaru va citi un fragment din roman.

“Sunt bucuros si mandru ca romanele mele sunt publicate in Romania. Au trecut multi ani de cand am vizitat tara dumneavoastra, curand dupa Revolutie, si imi amintesc ca am avut parte de o primire calduroasa, care m-a miscat profund. Sunt onorat sa fiu tradus in limba romana, una dintre cele mai importante limbi europene, si va urez noroc si lectura placuta.” (James Meek)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *