Se deschide stagiunea de concerte a Orchestrei Reprezentative a MApN

Asociatia “Bucuriile Muzicii” anunta un nou eveniment din seria “Army In Concert”, care va avea loc joi 29 septembrie, in sala Studioului de Concerte Mihail Jora al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Concertul, cu un repertoriu select, compus din arii celebre, in interpretarea Orchestrei Reprezentative a Armatei, se va desfasura sub apreciata bagheta dirijorala a locotenent colonelui Aurel Gheorghita. Solistii Stefan Ignat (bariton la Opera Nationala din Bucuresti) si Lavinia Mamot (soprana la Opera Nationala din Bucuresti) vor interpreta arii din opere dragi publicului spectator, precum “Traviata”, “Turandot” sau “Tosca”.

Infiintata cu peste o jumatate de veac in urma, Orchestra Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale este cea mai titrata orchestra de suflatori din Romania si, in acelasi timp, etalonul de performanta pentru toate formatiile de acest gen din tara. Complexitatea repertoriului abordat, disciplina de ansamblu, virtuozitatea si nu in ultimul rand nivelul interpretativ ridicat sunt doar cateva argumente care au impus aceasta orchestra simfonica de suflatori in viata concertistica nationala si internationala.

Baritonul Stefan Ignat este un reputat solist al Operei Nationale din Bucuresti si se bucura in mod frecvet de aparitii in calitate de invitat pe scenele teatrelor lirice de peste hotare. Printre rolurile de marca din palmaresul sau se numara: Oedipe din opera omonima de George Enescu, Escamillo (Carmen), Germont (La Traviata), Scarpia (Tosca), Alfio (Cavalleria Rusticana), Contele de Luna (Trubadurul), Contele (Nunta lui Figaro), Amonastro (Aida), Valentin (Faust).
Repertoriul sopranei Lavinia Mamot include roluri precum: Floria Tosca din opera Tosca de Giacomo Puccini, sau Rosalinde din Liliacul de Johann Strauss.

Evenimentul este pus in scena cu sprijinul Asociatiei Culturale Teocta, Centrului Cultural European Sector 6, Centrului Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu Sector 4, Centrului pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale – Ilfov si Serviciul Muzicilor Militare.

Biletele pentru concertul din 29 septembrie se pot achizitiona: din reteaua Vreau Bilet – Unirea Shopping Center etajul 2, din locatiile Music Box (Matei Basarab 16 si Soseaua Pipera numarul 2), de la Sala Palatului, Sala Radio sau se pot comanda online, de pe www.vreaubilet.ro.

Spectacolul “Army in Concert” de pe 29 septembrie constituie reluarea stagiunii de concerte a Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale. Pana la finalul anului, aceasta va incanta lunar publicul cu un spectacol de tinuta. Stagiunea este gandita ca o incursiune in universul muzicii clasice, al muzicii de opera, al jazz-ului, swing-ului, muzicii de film si muzicii pop.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *