Filme clasice la Cinemax: “West Side Story”

Clasicul si multioscarizatul “West Side Story”, regizat de Robert Wise si Jerome Robbins, vine in premiera la Cinemax pe 16 septembrie, ora 21.00. Din distributie fac parte Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn, Rita Moreno, George Chakiris.

“West Side Story” (SUA, 1961) este unul dintre cele mai bune muzicaluri din toate timpurile. In aceasta poveste rescrisa a iubirii dintre Romeo si Julieta, Natalie Wood si Richard Beymer ii interpreteaza pe tinerii indragostiti.

Inca de la inceput, ne sunt prezentate doua dintre gastile de strada rivale din Manhattan: the Jets, adolescenti americani la a doua generatie, si the Sharks, portoricani imigranti. Cand razboiul dintre aceste doua bande ajunge intr-un punct critic, Riff ia decizii importante. Acesta hotaraste sa aiba o intalnire cu Bernardo, seful gruparii rivale pentru a face un armistitiu. Dar Tony se indragosteste de Maria, nimeni alta decat sora lui Bernado, si astfel avem de-a face cu o iubire precum aceea dintre Romeo si Julieta, care are toate datele pentru a se termina tot cu o tragedie.

“West Side Story” a castigat zece premii Oscar, pentru cel mai bun film, cel mai bun actor in rol secundar, cea mai buna actrita in rol secundar, cele mai bune decoruri, cea mai buna imagine, costume, regie, montaj, coloana sonora, sunet. De asemenea, pelicula a mai luat premii si nominalizari la BAFTA, Globurile de Aur, Grammy si Laurel Awards.

Foto: www.hbo.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *