Festivalul “Namaste India” a ajuns la editia a treia

Centrul Cultural “Rabindranath Tagore” si Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” va invita in perioada 30 Septembrie – 02 Octombrie 2011 la cea de a treia editie a Festivalului “Namaste India”, care va fi dedicata marelui poet Rabindranath Tagore. Supranumit “Sufletul Bengalului” si “Profetul Indiei moderne”, Tagore a fost primul scriitor din Asia laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, in anul 1913.

Evenimentul va sarbatori cei 150 de ani de la nasterea poetului indian prin organizarea unei conferinte: “Rabindranath Tagore: Citizen of His Country and of the Universe”. Invitata va fi prof. dr. Uma Dasgupta, la ora actuala cea mai importanta specialista in opera si viata lui Tagore, coordonatoare a seriei “Tagore” la prestigioasa Oxford University Press.

Recitalul de poezie va oferi un prilej unic de intalnire cu geniul lui Tagore prin magia cuvintelor izvorate din inima iar expozitia de fotografie va ilustra natura Bengalului de Vest, locul natal al lui Tagore, precum si scene din viata rurala, simboluri ce se regasesc in opera poetului.

Programul mai cuprinde spectacole de muzica si dans, lansari de carte, targ de produse traditionale si specialitati culinare, proiectii de filme. In plus, prin ateliere interactive vizitatorii vor putea invata arta imbracarii saree-ului, regulile de baza ale dansului clasic si devotional, arta mehndi (decorarea mainilor cu henna) precum si o introducere in limba Sanscrita si limba Hindi.

Aromate ceaiuri traditionale si delicioase specialitati culinare, preparate cu o diversitate uimitoare de mirodenii, vor incununa experienta multisenzoriala a festivalului.

Evenimentul este organizat de catre Centrul Cultural “Rabindranath Tagore” si Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti”, cu sprijinul Ambasadei Indiei la Bucuresti si al Departamentului de Cercetari Socio-Umane, Institutul de Istorie “George Baritiu”, Academia Romana, Filiala Cluj Napoca.

Programul detaliat al festivalului poate fi consultat aici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *