TVR va fi coproducatorul concertului Anouar Brahem Trio

La scurt timp dupa incheierea Festivalului si Concursului International George Enescu, Televiziunea Romana va fi coproducatorul unui nou proiect cultural de exceptie al acestui an. Este vorba de evenimentul ANOUAR BRAHEM TRIO ce va avea loc la Sala Radio din Bucuresti in 19 noiembrie 2011, de la ora 20.00.

Va fi pentru prima data cand romanii vor avea ocazia sa il asculte live pe artistul tunisian Anouar Brahem, care va prezenta cel mai apreciat proiect discografic al sau, “Le voyage de Sahar” – intr-o formula de trio, alaturi de pianistul francez Francois Couturier si acordeonistul Jean-Louis Matinier.

Acesta este evenimentul prin care JAZZ.RO lanseaza seria de concerte extraordinare “The Art of Trio”, care propune publicului iubitor de muzica valoroasa incursiuni in universul muzicii contemporane world, fusion si jazz, creionata de formula scenica a trio-ului.

Telespectatorii TVR 2 vor putea urmari atat inregistrarea concertului din 19 noiembrie, cat si un interviu in exclusivitate pe care ANOUAR BRAHEM il va oferi Televiziunii Romane. Data si ora difuzarii concertului si a interviului acordat de ANOUAR BRAHEM va fi anuntata din timp.

Anouar Brahem este cel care a reinventat oud-ul – instrument asemanator cu lauta – consacrat ca acompaniament pentru voce, pe care insa l-a transformat intr-un splendid instrument solist in diverse formule. De-a lungul ultimilor 20 de ani, muzica lui Anouar Brahem a trecut peste toate barierele culturale, etnice sau religioase, stabilind ca unic reper universalitatea, in care elementul arab reprezinta ingredientul unui “meniu european” de mare tinuta. Este motivul pentru care legende ale jazzului european ca Jan Garbarek, Dave Holland, Richard Galliano, John Surman, Palle Danielsson si Jon Christensen apar pe albumele lui Brahem. Reputatul oud-ist tunisian a fost inclus si in reportajul-film “Sounds and Silence”, material ce reuneste majoritatea artistilor care au marcat dezvoltarea muzicii europene in ultimele decenii.

Pentru cei care vor sa vada spectacolul live, biletele pentru concertul din 19 noiembrie au fost deja puse in vanzare online la Eventim.ro si in retelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, in librariile Humanitas si Carturesti.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *