Prezenta Cununi de stele in cadrul Namaste India 2011

In 2011 se implinesc 150 de ani de la nasterea lui Rabindranath Tagore, iar a treia editie a Festivalului Namaste India este consacrata marelui poet. Editura Cununi de stele, partenera a festivalului, va celebra si ea evenimentul.

Programul editurii in cadrul festivalului este urmatorul:

Vineri, 30 septembrie, ora 12.00 – lansarea cartii “Dragostea incurca, dragostea descurca” – spatiu de desfasurare: scena

Traducere din bengali de Amita Bhose, singura traducatoare in romana a scriitorului direct din limba materna (bengali), “Dragostea incurca, dragostea descurca” este o piesa de teatru in patru acte, o comedie care trateaza viata de familie a clasei intelectuale indiene. Actiunile se petrec in Calcutta, dialogurile sunt pline de rafinament si umor iar incurcaturile in care se afla personajele principale si care sunt create de ele insele provoaca rasul.
Este una dintre cele mai interesante comedii din repertoriul teatrelor din Bengal, jucandu-se din anii 1930 pana in prezent, montata pentru intaia oara in regia autorului. In Romania, piesa a fost pusa in scena in 1981, la Casa Universitarilor, in regia si interpretarea studentilor Amitei Bhose. A fost, totodata, prima reprezentatie de teatru indian din Romania.

Sambata, 1 octombrie, ora 15.00 – prezentarea conferintei Tagore si Eminescu – doi poeti care nu s-au cunoscut niciodata, de Amita Bhose. Lectura – Carmen Musat-Coman, director editorial Cununi de stele – spatiu de desfasurare: Gospodaria Moiseni

Duminica, 2 octombrie, ora 15.00 – recital de poezie. Participa Carmen Musat-Coman, cu traduceri ale poeziei lui Tagore realizate din limba bengali in romana de catre Amita Bhose – spatiu de desfasurare: Gospodaria Moiseni.

Programul detaliat se afla pe site-ul organizatorilor – www.namasteindia.ro, iar despre opera lui Tagore puteti afla mai multe pe www.amitabhose.net si www.edituracununidestele.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *