Curtea veche lanseaza “Muzica Regelui”, volum si CD

Curtea Veche Publishing continua sa dezvaluie crampeie din viata si gandurile Familei Regale a Romaniei. Pe 24 septembrie, incepand cu ora 16.00, CD-ul cu volum “Muzica Regelui” va fi lansat la magazinul Diverta din Baneasa Shopping City (Sos. Bucuresti-Ploiesti, nr. 42D, etaj 1, Bucuresti), in prezenta ASR Principesa Margareta si a ASR Principele Radu ai Romaniei.

CD-ul este lansat cu ocazia celei de-a 90-a aniversari a Regelui Mihai I, pe care Alteta Sa o va sarbatori pe 25 octombrie. “Muzica Regelui” cuprinde melodiile preferate ale Regelui, povesti despre cum Majestatea Sa a descoperit aceste compozitii si cateva scurte prezentari ale unor personalitati marcante ale muzicii. Dincolo de cele 15 melodii se ascund amintiri dragi ale Regelui Mihai I: de la momentele in care invata sa cante la pian pana la cele in care cunostea compozitori romani valorosi si la cele in care muzica il ajuta sa se regaseasca pe sine.

Principele Radu al Romaniei povesteste cum Regele Mihai I isi aminteste simfonii impresionante sau orchestre care l-au lasat cu lacrimi in ochi. Cat de dificil a fost sa se reintegreze in societatea romaneasca in timpul comunismului, singuratatea, izolarea simtite. Dar si modernitatea vietii de acum, cand Majestatea Sa si Regina Ana a Romaniei asculta CD-uri, privesc pe Youtube si vorbesc cu Principesele pe Skype.

CD-ul trimite de la Concertul pentru pian nr. 1 al lui Franz Liszt si opusuri beethoveniene, pana la Bolero de Maurice Ravel, tangourile interpretate de Boston symphony Orchestra sau muzica usoara a lui Bing Crosby.

“Muzica Regelui” reprezinta a doua initiativa a colectiei Familia Regala de a dezvalui publicului amanunte ce nu pot fi gasite in nicio carte de istorie. Prima dintre ele, “Cartea Regala de bucate” a ASR Principesa Margareta a Romaniei, publicat in noiembrie anul trecut de Editura Curtea Veche, s-a bucurat de un foarte mare succes, fiind cea mai bine vanduta carte a anului 2010.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *