20 de ani, doi oameni… “One Day”

RO Image aduce in premiera in Romania pe data de 14 octombrie drama romantica “One Day”, regizata de Lone Scherfig dupa romanul si scenariul lui David Nicholls.

Dupa ce au fost impreuna o singura zi, pe 15 iulie 1988, ziua absolvirii facultatii, intre Emma Morley (Anne Hathaway) si Dexter Mayhew (Jim Sturgess) se infirpa o prietenie care va dura o viata. Ea este o fata provenita din clasa muncitoare, cu principii si ambitii, care viseaza sa faca lumea mai buna. El este un playboy dintr-o familie instarita, care viseaza ca lumea va fi terenul lui de joaca.

In cele doua decenii care au urmat zilei absolvirii, cei doi isi traiesc relatia prin intermediul mai multor zile de 15 iulie. Impreuna sau separat, ii vedem pe Dex si Em prieteni la bine si la greu, cu sperante si vise naruite, cu clipe fericite sau cu lacrimi in ochi. Undeva de-a lungul acestei calatorii cei doi isi dau seama ca tot ceea ce cautau si sperau fusese chiar langa ei. Pe masura ce semnificatia acelei zile din 1988 li se dezvaluie, ce doi incep sa priceapa natura iubirii si a vietii.

“E o poveste de iubire dupa toate regulile”, spune David Nicholls, “vorbeste despre prietenie, despre familie, nostalgie si regret, despre felul in care sperantele si visele noastre nu se indeplinesc intocmai am dori noi. E o poveste cu nuante dulci-acrisoare.”

Cand au inceput filmarile la “One Day”, romanul era deja un bestseller in toata lumea. A fost tradus in 31 de limbi si a fost pe primul loc la vanzari in Marea Britanie, Italia si Suedia, pe locul al doilea in Germania si pe locul al treilea in Rusia. Romanul a cistigat premiul Galaxy National Book pentru carti de fictiune pentru marele public si, din 2009, cand a fost publicat pentru prima data, s-a vandut in peste 400.000 de copii in Marea Britanie.

Filmarile au avut loc in vara lui 2010 si au durat opt saptamini la Londra, Edinburgh, Paris si in Dinard, un orasel din Bretagne care a inlocuit Grecia scenelor de vacanta din carte, suplinind-o prin romantismul peisajelor.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *