eXplore dance festival incepe la 1 octombrie

Asociatia 4Culture anunta ca in perioada 1-16 octombrie 2011 se va desfasura cea de a sasea editie a eXplore dance festival, singurul festival international de dans contemporan si performance ce se desfasoara anual in Bucuresti si cel mai important eveniment de profil din tara.

Artisti din peste 16 tari (Europa, SUA, Canada si Noua Zeelanda) isi vor prezenta la MNAC, Teatrul Odeon si Teatrul Nottara cele mai recente creatii coregrafice, premiate la festivalurile internationale de profil.

Meg Stuart, Boris Charmatz, Philipp Gehmacher, Eszter Salamon, Jonathan Burrows, Benoit Lachambre si Cullberg Ballet, alaturi de cei mai creativi si talentati artisti emergenti ai momentului va vor oferi, prin spectacolele lor, o imagine ampla asupra celor mai importante directii din dansul contemporan si performance.

Un rol aparte in programul festivalului il vor avea filmele de dans – 21 la numar (8 lungmetraje si 13 scurtmetraje) ce vor fi proiectate la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, cu sprijinul Cinedans Festival/Amsterdam.

In cadrul eXplore dance festival #6 va fi decernat Prix Jardin d’Europe – singurul premiu european pentru tineri coregrafi, in valoare de 10.000 euro.

Pentru detalii legate de programul festivalului, consultati www.exploredancefestival.ro.

Festivalul este o initiativa unica a unei asociatii non-profit – 4CULTURE, al carei scop vizeaza cresterea vizibilitatii dansului contemporan prin oferirea unui program international complet, adresandu-se publicului larg si profesionistilor din domeniu. Evenimentul incurajeaza diseminarea creatiilor de dans contemporan, schimbul de experienta si promovarea tinerilor artisti prin spectacole, performance-uri (inclusiv premiere), workshop-uri, lecture-uri si filme de dans.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.