Noutati Meteor Press: “Inventii care au schimbat lumea”

Volumul “Inventii care au schimbat lumea” de Rodney Castleden a aparut de curand in colectia Istorie a Editurii Meteor Press.

Cartea adresata de Rodney Castleden “inventatorilor din trecut, prezent si viitor” este un omagiu adus imaginatiei creatoare a omului si un indemn la cunoasterea si aplicarea in beneficiul societatii a tuturor marilor descoperiri ale mintii omenesti.

Inventiile caracterizeaza anumite societati, dar nu pe toate. Pentru ca inventiile sa poata vedea lumina zilei, societatile trebuie sa le permita indivizilor un anumit grad de independenta de gandire si actiune. Intr-o societate liber-cugetatoare, cu economie de piata, inventiile pot aparea in orice moment. Desi respectul publicului se indreapta, pe buna dreptate, catre inventatorii in sine, la baza inventiilor stau in principal conditiile sociale, economice si tehnologice.

Intr-un TOP 10 al celor mai semnificative inventii ale tuturor timpurilor, roata ocupa primul loc, urmata in ordinea importantei de becul electric, presa tipografica, telefon, televiziune, radio, praful de pusca, calculatorul personal, telegraful si motorul cu ardere interna. Autorul prezinta in ordine cronologica o selectie fascinanta de inventii (si de topuri ale lor), aratand in ce fel fiecare dintre ele a avut darul de A SCHIMBA LUMEA.

De acelasi autor, la Editura Meteor Press a mai aparut volumul “Conflicte care au schimbat lumea”.

Share

One thought on “Noutati Meteor Press: “Inventii care au schimbat lumea”

  1. Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *