Johann Strauss Ensemble vine pentru a saptea oara in Romania

Orchestra austriaca Johann Strauss Ensemble revine pentru al saptelea an consecutiv in Romania. Turneul lor de anul acesta va strabate tara noastra, intre 11 si 19 decembrie, de la vest la est, trecand prin Timisoara, Cluj, Bistrita, Medias, Targu Mures, Sibiu, Brasov si Bucuresti.

Johann Strauss Ensemble este probabil orchestra austriaca cea mai iubita de catre publicul din tara noasta, o stau marturie zecile de concerte cu casa inchisa sustinute in cadrul deja traditionalului Turneu de Craciun pe care il intreprind de sase ani in Romania.

Prim-solistul si dirijorul acestui concert este carismaticul prim dirijor al orchestrei palatului Schonbrunn din Viena, Russel McGregor. El a avut ocazia sa ii acompanieze si dirijeze pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi si multi altii. Instrumentul la care McGregor canta este o vioara fabricata de catre Carlo Giuseppe Testore in anul 1697, aceasta fiind “sora mai mica” a celebrei viole a lui Mozart.

Invitati speciali in spectacolul de la Bucuresti sunt soprana Romana Beutel si baritonul Michael Havlicek, doi interpreti tineri de mare valoare, colaboratori ai dirijorului Russell McGregor la concertele orchestrei palatului Schonbrunn. Si ei se afla la a treia prezenta pe o scena romaneasca, Romana Beutel urmand sa fie interpreta vedeta a acestui turneu.

Numele concertului ce ne va fi prezentat anul acesta de muzicienii vienezi este “Strauss Forever” si va cuprinde lucrari muzicale devenite faimoase de-a lungul timpului in capitala Austriei. “Revenim pentru al saptelea an in tara dumneavoastra si o facem cu o mare placere. Aveti un public deosebit si o tara frumoasa, despre care povestim tuturor prietenilor nostri. Intamplarile pe care le-am trait, locurile pe care le-am vazut si oamenii pe care i-am cunoscut in Romania ne fac sa ne simtim aici ca acasa”, a declarat Russell McGregor.

Biletele pentru Bucuresti sunt disponibile pe www.bilete.ro si in oficiile Postei Romane, semnalizate Bilete.ro, urmand sa se gaseasca si la casieria Teatrului National Bucuresti si a Salii Palatului. Preturile biletelor pornesc de la 20 de lei, ajungand pana la 200 lei, in functie de categorie.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *