“Johnny English se intoarce”: din greseala in greseala spre victoria finala

Johnny English, trasnitul agent aflat in slujba Majestatii Sale Regina Angliei, iese din nou la rampa in comedia “Johnny English se intoarce/Johnny English Reborn” (2011), distribuita la noi de RO Image, care are premiera chiar astazi.

Rowan Atkinson preia din nou rolul celui mai neindemanatic si imprastiat agent pe care l-a avut vreodata Serviciul Secret Britanic, in filmul regizat de Oliver Parker, in care o are ca superior pe nimeni alta decat fosta agenta Scully din “Dosarele X” – Gillian Anderson, in rolul marii sefe a MI7. Nici ea si nici restul comitetului de conducere din MI7 nu ar vrea sa apeleze la concediatul agent English atunci cand e nevoie sa impiedice asasinarea unui demnitar chinez, dar circumstantele nu le dau alta alternativa. Asa ca Johnny Enghlish, demis dupa un esec in Mozambic, se aduna de prin creierii muntilor Tibet (unde n-a stat degeaba, ci s-a antrenat cu calugarii in arte martiale si in disciplinarea mintii) si coboara printre fostii colegi ca sa-i opreasca pe asasinii din grupul Vortex. De prisos sa spunem ca timpul care a trecut nu l-a schimbat pe English, el e in continuare un individ cu capul in nori si incurca-lume, dar sigur pe capacitatile lui si arogant pana la cer, care pare sa fie adeptul expresiei “din greseala in greseala spre victoria finala”.

Din film nu lipsesc nici o mica poveste de iubire intre English si psihologul comportamental interpretat de Rosamund Pike, nici lectiile pe care incearca sa i le dea noului si neexperimentatului sau partener Tucker – care, insa, e mai bine pregatit decat ar putea fi English vreodata – si nici afisarea unor tehnologii ultramoderne de urmarire, deplasare, atac, asa cum ii sta bine oricarei productii cu agenti secreti.

Daca agentul nostru reuseste sa-si atinga tinta sau nu si mai ales ce atitudine adopta in acest scop o sa aflati urmarind “Johnny English se intoarce”. Desi nu e niciun pericol sa va sufocati de ras, filmul o sa va amuze prin simpla vedere a lui English, al carui aspect dezlanat e total incompatibil cu al unui agent care se respecta si al carui comportament intrece de multe ori ridicolul cel mai ridicol, incat iti vine sa te intrebi din 5 in 5 minute cum poate exista un om atat de absurd. Sigur ca actiunea are si niste puncte de fierbere, mai precis scena cu scaunul de la sedinta si cele cu bataia “celor doua babe”, in timpul carora nu se mai aude nimic in sala decat un urias hohot de ras.

Daca v-am facut curiosi, mai trebuie sa stiti ca premiera din 23 septembrie poate fi urmarita in urmatoarele spatii:

Baneasa Drive In, Movieplex, The Light Cinema, Cinema City, Cotroceni, Sun Plaza – Bucuresti
Cinema City – Arad, Baia Mare, Bacau, Braila, Cluj, Iasi, Pitesti, Timisoara
Cityplex – Brasov si Constanţa
Lotus – Oradea
Odeon – Cluj
RADEF ROMANIAFILM – Cluj, Craiova, Ploiesti

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *