Spectacol dedicat Mariei Tanase in Godot Cafe

Godot sarbatoreste 98 de ani de la nasterea interpretei de muzica populara Maria Tanase cu un recital actoricesc de exceptie – one-woman show-ul “Pasarea maiasta – Maria Tanase”, cu Adriana Trandafir, in regia lui George Banica, duminica, 25 septembrie, la ora 21.00.

Maria Tanase este una dintre vocile de referinta ale muzicii romanesti. Nascuta in mahalaua Caramidarilor din Bucuresti, Maria Tanase a debutat la varsta de opt ani pe scena caminului cultural din Calea Piscului. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu Radio Romania, cu casa de discuri Electrecord, cu Teatrul Municipal, dar a cantat si in numeroase restaurante si localuri bucurestene ale vremii. “Cine iubeste si lasa”, “Marie si Marioara”, “Mi-am pus busuioc in par”, “Lume, lume”, “Ciuleandra” sunt doar cateva dintre cele aproape 400 de cantece din repertoriul artistei supranumite de catre Nicolae Iorga “pasarea maiastra”.

In 1987, Adriana Trandafir, angajata pe atunci la Teatrul Odeon, a conceput ceea ce avea sa devina cel mai longeviv one-woman show din teatrul romanesc – “Pasarea maiastra, Maria Tanase”, un spectacol care prezinta viata personala a cantaretei, cu aspectele mai putin cunoscute publicului. “Este un exercitiu”, afirma Adriana Trandafir, “pentru ca nu mi-am propus sa fiu nici mai buna decat ea, nici sa arat ca pot sa cant mai bine”. Acest “exercitiu” i-a adus actritei numeroase premii si a fost prezentat in turnee in tara si in strainatate, in cei 24 de ani trecuti de la data premierei. Duminica, 25 septembrie, cand Maria Tanase ar fi implinit 98 de ani, Adriana Trandafir o sarbatoreste pe scena Godot Cafe-Teatru.

Biletele costa 30 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.