“Vaporul” porneste in premiera la AXN

Ce s-ar intampla daca ne-am trezi intr-o dimineata si ne-am da seama ca lumea a disparut peste noapte? Ce s-ar intampla daca atunci cand lumea a luat sfarsit, ne aflam pe un vapor de numai 50 de metri? Ce s-ar intampla daca singurii oameni de pe planeta sunt cei de la bordul vasului? “Vaporul/ El Barco”, noul serial de la AXN, va ofera raspunsurile la toate aceste intrebari incepand din 4 octombrie, ora 21.00.

Un grup de studenti urmeaza sa afle ce inseamna viata pe mare la bordul vasului Steaua Polara, dar la cateva ore dupa ce vaporul porneste la drum, pe uscat are loc un eveniment misterios. Dupa o furtuna spectaculoasa care n-a aparut pe niciunul dintre sistemele de navigatie, nimic nu mai functioneaza. Este ca si cum nu ar mai fi nimeni “acolo”, ca si cum lumea nu ar mai exista.

Nimeni de la bord nu are nici cea mai vaga idee despre ce s-a intamplat. Doar misterioasa Julia, omul de stiinta al grupului, are o vaga banuiala. S-a intamplat ceva groaznic cu acceleratorul de particule construit in Geneva, care a intrat in functiune de curand, dupa multe incercari si greseli…Fiind singurii supravietuitori, echipajul si studentii de la bordul vasului Steaua Polara incep cea mai mare aventura din viata lor. Dupa cataclism, lumea se afla sub apa, iar vaporul va deveni casa tuturor. Garderobele, cabinele, bucatariile, salile de clasa, puntea de comanda, toate vor deveni parte din viata de zi cu zi. Pasagerii vor trece prin situatii extreme si prin tot felul de noi emotii. Din acel moment, vasul va deveni intreaga lor lume.

“Vaporul” este un amestec de aventura, mister si dragoste, iar scenele sunt filmate chiar pe mare si intr-un vas construit pe platoul de filmare. Decoratiunile spectaculoase in mai mult de 1.800 metri patrati reflecta in detaliu interiorul navei, iar totul de la camera motoarelor la cabinele capitanului si studentilor, camera de jocuri si bucatarie a fost reprodus.
Pentru reconstruirea interiorului a fost nevoie de peste 400 de oameni si de aproximativ 4 luni. Fernando Gonzales, directorul creativ Globomedia, si echipa sa de decoratori sunt in spatele acestei reusite extrem de migaloase. Au folosit 7.500 de metri de cablu, 130.000 de nituri, 120 de grinzi si 1.800 de metri de franghie. A fost cerut si ajutorul marinarilor experimentati pentru nodurile frangiilor. Design-ul interior si filmarile pe mare au transformat “Vaporul” intr-un serial exceptional din punct de vedere al productiei.

Serialul, realizat de Álex Pina si Iván Escobar, va fi difuzat din 4 octombrie, in premiera si in exclusivitate, in fiecare marti, de la ora 21.00.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *