Doneaza citind. Intra in Clubul de fictiune ALL!

Grupul Editorial ALL anunta lansarea campaniei “Doneaza citind. Intra in Clubul de fictiune ALL”, prin care isi propune sa doneze 500 de carti catre scoli, case de copii, biblioteci, etc.

Conceptul campaniei este urmatorul: la fel cum marii oameni de afaceri se intalnesc sa joace golf sau fotbal in scop caritabil, asa si Grupul Editorial ALL, impreuna cu unii dintre cei mai apreciati bloggeri din Romania, vorbesc online, in Clubul de fictiune ALL, despre cartile din colectia Strada Fictiunii si incearca sa faca o bucurie celor mai putin norocosi.

Asrfel, in perioada 26 septembrie – 14 octombrie, Cristina Bazavan, Marie Jeanne Schweffer, Sana Nicolau, Roxana Precu si Marius Manole vor fi lideri de echipa si vor incerca sa stranga cat mai multe carti pentru centrele spre care vor dori sa doneze cartile. Ei vor scrie pe blogurile personale despre o carte din colectia Strada Fictiunii, iar pentru fiecare post Grupul Editorial ALL doneaza cate zece carti catre centrele alese.

Cei cinci pot cere ajutorul altor prieteni cu blog, printr-o leapsa. Pentru fiecare leapsa onorata se mai adauga inca cinci carti la donatia bloggerului lider. Cititorii tuturor blogurilor din campanie se pot implica si ei, lansand un comentariu la postul despre cartea din Strada Fictiunii. Pentru fiecare comentariu, Grupul Editorial ALL mai directioneza o carte.

Scopul campaniei este de a mari fondul de carte din centrele propuse si de a asigura accesul la informatie si cultura persoanelor din medii defavorizate.

“Campania nu trebuie privita ca o actiune de responsabilitate sociala. Ii putem spune campanie de PR, cu oameni frumosi, din care ies lucruri frumoase”, a declarat vicepresedintele Grupului Editorial ALL, Mario Demezzo, care are o experienta de sapte ani ca fundraiser.

Se vor inregistra ca donatii doar comentariile date in perioada specificata si doar la postul in care se discuta despre cartea din Strada Fictiunii. Comentariile la alte posturi sau pe alte platforme social media, Facebook sau Twitter, nu vor fi inregistrate ca donatii. La fel, nici comentariile offtopic, care nu se refera la cartea in discutie.

Grupul Editorial ALL isi rezerva dreptul de a inchide mai devreme perioada de comentarii daca plafonul de carti s-a terminat sau de a extinde perioada de comentarii daca nu au fost epuizate cele 500 de carti.

Informatii despre desfasurarea campaniei se gasesec pe ALLCafe.ro, blogul Grupului Editorial ALL, paginile de Facebook: Editura ALL si Strada Fictiunii, sau pe Twitter folosind hashtagul #doneazacitind.

Cine sunt bloggerii implicati?

Cristina Bazavan – bazavan.ro

A inceput blogul in 2005, pe yahoo360 pentru ca plecasera niste prieteni din tara si voiau sa ramana – fie si virtual – in gasca de mers la spectacole. In 2008 l-a mutat pe site-ul redactiei Tabu, unde a fost aproape sase ani redactor sef, apoi si-a facut domeniul propriu. Intre timp a devenit una dintre cele mai influente persoane din online si apreciat speaker pe teme de media, industria online sau femei.

Sana Nicolau – sanuca.ro

Hotcity, Esquire, Gandul si The One devin pentru Sana spatii prea mici cind vorbeste despre calatorii, muzica, filme, cafea si barbati. Si-atunci duce vorbele cu dichis si pe blogul personal, pe care l-a deschis in 2007. In spate are 11 ani de marketing si PR.

Marie Jeanne Schweffer – jeanette.ro

Lumea din online o stie mai degraba ca Jeanette, decat ca Marie Jeanne Schweffer, iar pentru asta este vina domeniului de blog, jeanette.ro. Cand nu scrie acolo, ne face dimineata mai frumoasa pe Livelog.tv sau ne spune sa mancam sanatos, pe dietetik.ro. Stie mereu catei si pisici ce trebuie adoptati, din Orasulanimalelor.ro.

Roxana Precu – roxanaprecu.ro

Are sapte ani de online, in care a trecut pe la ele.ro, hotcity.ro, monden.info, descopera.ro, dietetik.ro si multe altele. Blogul personal, despre marketing, filme, muzica si carti, o aduce mai aproape de profesia de la inceput de drum: jurnalist.

Marius Manole – mariusmanole.ro

Cu trei nominalizari UNITER (in 2003 pentru debut, in 2006 pentru rolul principal din “Inima de caine” si in 2010 pentru rolul Lopahin Ermolai Alexeevici din „Livada de visini”) si cu peste 30 de roluri in spectacole in intreaga tara, Marius Manole este unul dintre actorii care te fac sa iubesti teatrul. Are blogul de putina vreme, insa, asa cum povesteste intr-un interviu pentru Adevarul, spatiul virtual l-a ajutat sa devina mai atent la oamenii din jurul sau.

Grupul Editorial ALL (Editura ALL, ALL Educational, Editura ALLFA) este unul dintre principalii jucatori pe piata de carte din Romania, avand, conform estimarilor oficialilor companiei, o cota de piata cuprinsa intre 4% si 5%.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.