“Taxi Driver” va rula in cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest

Unul dintre titlurile reper din istoria cinematografiei, premiat cu Palme d’Or la Cannes in 1976 si nominalizat la patru Oscaruri – “Taxi Driver” – n-a rulat niciodata pe ecranele din Romania. Acum, la 35 de ani de la premiera, Les Films de Cannes à Bucarest aduce filmul-cult al lui Martin Scorsese in Romania, in versiune restaurata, in cadrul unei proiectii-eveniment la Cinema Studio.

“Taxi Driver” a intrat intr-un proces de prezervare inca de acum 20 de ani. In varianta restaurata de Sony Pictures a fost lansat la Festivalul de la Berlin, la inceputul acestui an, in prezenta lui Paul Schrader, scenaristul filmului. Restaurarea si remasterizarea peliculei a inceput in 2010 si a durat aproape jumatate de an.
Martin Scorsese si directorul de imagine al filmului, Michael Chapman, au supravegheat indeaproape procesul de scanare a negativului pe 35 de mm, la o rezolutie de 4K (marime standard in digital, tradusa in 4000 de pixeli), repararea portiunilor zgariate, recuperarea celor pierdute, corectia de culoare. Pentru refacerea sunetului, s-au folosit banda magnetica originala cu replicile inregistrate si muzica, precum si casete audio cu intreaga coloana sonora.

Programul Les Films de Cannes à Bucarest va fi disponibil, in luna octombrie, pe site-ul www.filmedefestival.ro.

Evenimentul este organizat de Voodoo Films.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *