“Din dragoste cu cele mai bune intentii” a fost premiat in Ungaria

Filmul “Din dragoste cu cele mai bune intentii” a castigat Premiul FNE Visegrad pentru cea mai buna coproductie, acordat in cadrul Festivalului International de Film din Miskolc (17-25 septembrie), unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din Ungaria, anunta un comunicat Parada Film.


Premiul, o initiativa Film New Europe sustinuta de International Visegrad Fund, este o recunoastere a realizarilor artistice ale cineastilor din tarile ce fac parte din Grupul de la Visegrad (Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia). In plus, premiul doreste sa incurajeze colaborarile culturale dintre tarile Grupului de la Visegrad si alte state europene.


Lungmetrajul “Din dragoste cu cele mai bune intentii”, scris si regizat de Adrian Sitaru, este o productie Hi Film in coproductie cu Cor Leonis Films (Ungaria) si 4Proof Film (Romania).

Dupa succesul de la Locarno, unde a castigat premiul pentru cea mai buna regie si pentru cel mai bun actor, “Din dragoste cu cele mai bune intentii” a intrat in selectia celor mai importante festivaluri de film din lume. In doar o singura luna, lungmetrajul va fi prezent in competitia a cinci mari evenimente de film de pe trei continente: Festivalul de Film de la Vancouver (29 septembrie-14 octombrie), Festivalul de Film de la Chicago (6-20 octombrie), Festivalului de Film Francofon de la Namur (30 septembrie-7 octombrie), Festivalul de Film de la Abu Dhabi (13-22 octombrie), Busan International Film Festival (6-14 octombrie). In plus, regizorul Adrian Sitaru a fost invitat special al Festivalului de Film de la Reykjavik (22 septembrie – 2 octombrie) cu o retrospectiva a filmelor sale, incluzand si ultima sa pelicula.

In Romania, “Din dragoste cu cele mai bune intentii” va avea premiera pe marile ecrane luna viitoare, pe 28 octombrie, fiind distribuit de Parada Film.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *