Incep atelierele de creativitate de la MTR

Atelierul de creativitate al MTR se pregateste cu teme noi pentru grupe de copiii din scoli, licee, fundatii, la lectii de etnologie, desenat, pictat, inventat povesti, calendar crestin, teatru de marionete, fotografiat, vizite si lucru in salile muzeului. Atelierele incep marti, 3 octombrie. Cost bilete: 3 lei de persoana pentru grupuri scolare. Informatii si inscrieri la telefon 021.317.96.59.

ATELIERE CU RUXANDRA GRIGORESCU
Lectii de etnologie, desen, pictura, cusaturi cu ate si margele pentru copii de la 7 ani.
Teme: memoria – primele amintiri, amintiri din copilarie, schimb de amintiri, care este prima poveste pe care v-o amintiti, ce ne amintim, ce uitam, cum am fii fara memorie, ce inseamna expresia „a avea memorie de elefant”; casa taraneasca – proiecte de arhitectura si design interior, istorii de case, istorii de familie, cum ar fi sa mostenim o casa, ce casa ne-am cumpara, ce casa am vinde si cu ce pret, casa goala, casa plina, casa de oaspeti, gradina de patru anotimpuri, costumul si tesaturile din casa.

ATELIERE CU BEATRICE IORDAN
Teatru de marionete – istoric, mod de realizare, constructie, spectacol propriu-zis.
Teatru de papusi si teatru de umbre – mic istoric, constructie, spectacol propriu-zis.
Teatru de umbre, papusi mari din hartie – decor folosind ca material hartia (primul spectacol la Targul de Martisor 2012), teatru mixt (umbre, papusi, marionete, actorie) – constructie, realizarea scenariului, joc propriu-zis.
Cursuri practice de constructie papusi din linguri si marionete din fire textile.
Pentru copii de la 7 ani.

ATELIERE CU GEORGE TURLIU
La atelierul de fotografie invatam sa manuim aparatul de fotografiat. Acesta are doua haturi si doua butoane. Primul este verde si este foarte important pentru ca de el depinde bunul mers al fotografierii artistice. Cel rosu nu este la fel de important, dar este mult mai frumos. Haturile sunt pentru strunirea aparatului. Aceasta tehnica straveche am invatat-o de la un batran apas, pe care l-am intalnit la Babele, tinea in mana un dagherotip si prindea pe pelicula sufletul vantului.
Pentru copii de la 13 ani, introducere in arta fotografica, relationare cu aparatul foto, compozitia imaginii si o tema: umbra.
Cartea cu povesti, povesti si desene stranse intr-o carte manufacturata, atelier pentru copii de la 7 ani.

ATELIERE CU CALIN TORSAN
Povesti cu urechi – cu instrumente despre instrumente… muzicale.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *