Invitatie la o comedie vintage: “Pluralul englezesc”

“Pluralul englezesc sau ce se-ascunde in bucatarie” se va juca pe scena Teatrului de Comedie, Sala “Radu Beligan”, pe 11 si 27 octombrie, de la ora 19.00.

Suntem cu totii lipsiti de intelepciune, ridicoli si absurzi cand nu ne gandim decat la noi insine, asa cum fac cei sase protagonisti din comedia “Pluralul englezesc”, scrisa de prolificul dramaturg englez Alan Ayckbourn. O comedie vintage, dar la moda, care triumfa prin temele atemporale pe care le abordeaza: inversarea rolurilor, ascensiunea si decaderea sociala si negarea orbitoare, atingand problema alcoolismului si a depresiei.

Geniul lui Ayckbourn, care este la ora actuala cel mai jucat dramaturg dupa Shakespeare, consta in umorul irezistibil cu care prezinta temele atat de amare ale societatii. Drama pe care o traiesc personajele din “Pluralul englezesc” nu devasteaza publicul, ci ii creeaza un soc al propriei recunoasteri, corectand viciul printr-o maniera constructiva.

Distributia de exceptie dezvaluie intregul potential umoristic al piesei. Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Constantin Cotimanis, Victoria Cocias, Armand Calota si Delia Nartea creeaza personaje memorabile. Forta, expresivitatea si credibilitatea cu care actorii interpreteaza rolurile fac piesa una extrem de realista, imbinand dibace umorul savuros, durerea si decaderea. Pare aproape indecent sa razi in fata atator drame, dar pur si simplu nu te poti abtine.


Biletele se gasesc la Teatrul National de Opereta, Sala Palatului, Teatrul de Comedie si online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.biletoo.ro, www.blt.ro.

Share

One thought on “Invitatie la o comedie vintage: “Pluralul englezesc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *