RO-IFF incepe maine in capitala

Romania International Film Festival (RO-IFF), singurul festival care promoveaza cineasti est-europeni din zona Marii Negre dar, mai ales, singurul care include o sectiune competitiva adresata exclusiv femeilor-regizor va avea loc in perioada 1-9 octombrie, anunta un comunicat al organizatorilor. Biletele de acces la proiectiile din cadrul RO-IFF costa doar un leu, organizatorul, Fundatia Artis, dorindu-si astfel sa promoveze cea de-a saptea arta intr-un mod cat mai accesibil tuturor. Biletele se gasesc la casele de bilete ale salilor Corso si Eforie.

In cadrul RO-IFF vor avea loc peste 40 de proiectii de filme si evenimente, premiere absolute in Romania de filme recompensate cu Oscar, precum “In a Better World”, ori ale unor filme romanesti mult-asteptate de public, cum este continuarea celebrei serii “Liceenii”.

Si in acest an, la cea de-a saptea editie a Festivalului, se pune accent pe cinematografia europeana, pe productiile din regiune si, de asemenea, se incurajeaza reluarea unui dialog constructiv intre profesionistii din domeniu, sub semnul multiculturalitatii si creativitatii. Un alt aspect ce tine de unicitatea RO-IFF este accentul pus pe femeile regizor si pe munca lor, iar in acest an ne vom bucura impreuna de prezenta unor personalitati de marca precum Julie Taymour, regizoarea celebrului Frida, sau Tatiana Issa, regizoarea multipremiatului documentar Dzi Croquettes.

Cele patru premii ce vor fi oferite in cadrul RO-IFF au o valoare totala de 4000 de dolari si vor fi oferite pentru “Cel mai bun film”, “Cel mai bun regizor din regiunea Marii Negre”, “Cea mai buna regizoare” si “Cel mai bun actor sau actrita”.

Informatii despre programul festivalului, sectiuni si filme gasiti pe site-ul oficial.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *