Weekend muzical cu AD HOC

Trupa de muzica medievala AD HOC canta sambata, 1 octombrie, la Festivalul “Dilema Veche – Placerile vietii” de la Alba Iulia si duminica, 2 octombrie, la “Pro Istoria Fest – Sistem si prietenii – Cetatea Poienari, respect pentru trecut”.

Proiectul AD HOC a pornit aproape ca o joaca, din pasiunea unor tineri studenti sau absolventi ai facultatilor de profil, dornici sa promoveze muzica din vechime. Intr-un timp destul de scurt, AD HOC a inceput sa fie privit cu seriozitate de promoteri si colegi, primind tot mai multe invitatii de a participa la evenimente diverse, de la festivaluri cu specific medieval, pana la turnee cu trupe din strainatate.

Cea mai recenta si interesanta experienta Ad Hoc a fost participarea la spectacolul-concert “Tribute To Remember Freddie Mercury”, unde a interpretat, cu mijloacele proprii (instrumente clasice), piese din repertoriul Queen.

Initiatorii trupei AD HOC au ales muzica medievala, pentru melodicitatea ei specifica, melodicitate care o pastreaza actuala si o face sa fie iubita de categorii de public diverse. Studiind, au descoperit ca muzica medievala face bine si la inima si la minte. Asa ca si-au propus sa o daruiasca mai departe.

Repertoriul Ad Hoc este divers, cu bucati muzicale preluate din Evul Mediu, dar si cu prelucrari dupa trupele internationale care promoveaza cu succes acelasi gen: Blackmore’s Night, Loreena McKennitt etc.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *