Instituto Cervantes va asteapta la Zilele Filmului Spaniol

Instituto Cervantes din Bucuresti in colaborare cu Uniunea Cineastilor din Romania va invita la Zilele Filmului Spaniol in perioada 7-13 octombrie la Cinema Studio.

O admistie generala in Chile ii arunca din nou in valtoarea vietii pe doi condamnati cu istorii personale dintre cele mai diferite. Un fost campion mondial la lupte libere si agentul lui cutreiera America Latina in cautarea propriului trecut glorios, in timp ce doi fosti querilleros, fara trecut glorios, isi revizuiesc istoria personala in timp ce sapa dupa corpul unui al treilea tovaras. Biografia romantata a lui Lope de Vega si o pasionanta relatie de dragoste, in Havana anilor ’40, reconstruita intr-un minunat film de animatie. Roate se regasesc in selectia de anul acesta, al noualea in care Instituto Cervantes din Bucuresti organizeaza Zilele Filmului de Limba Spaniola.

In mod special, la aceasta editie, peliculele programate sunt dintre cele mai recente – cele mai multe, din 2009 si 2010, inclusiv mult apreciatul “También la lluvia | Pana si ploaia”, cu Gael García Bernal in distributie – si detin numeroase premii importante in palmares.

Proiectia de gala a Zilelor Filmului Spaniol, “El baile de la victoria | Dansul victoriei” a lui Fernando Trueba, va avea loc vineri, 7 octombrie, pelicula fiind prezentata de criticul Cristina Corciovescu si Juan Carlos Vidal, directorul Instituto Cervantes.

Ca de obicei, festivalul va beneficia de un invitat special. Proiectia de luni, 10 octombrie, ora 20.00, a filmului “Cenizas del cielo | Cenusa din cer” va avea loc in prezenta lui José Antonio Quirós si va fi urmata de o sesiune de Q&A cu regizorul spaniol.


Biletele si abonamentele vor fi puse in vanzare la casa de bilete a Cinema Studio.

Programul festivalului poate fi consultat aici.

Share

2 thoughts on “Instituto Cervantes va asteapta la Zilele Filmului Spaniol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *