A doua oara cu (mai mult) noroc: In Flames in Romania

Muzica de calitate, comunicare excelenta cu publicul si elogii aduse berii: cam asa se poate caracteriza in cateva cuvinte intalnirea pe care trupa In Flames a avut-o cu fanii din Romania pe 1 octombrie, la Arenele Romane din capitala, intalnire datorata organizatorilor de la Phoenix Entertainment. Talentati, actuali si cu ceva mai multa “melodie”, parca, decat pe albumele recente, suedezii au ajuns si la noi cu turneul de promovare a celui mai nou disc, “Sounds of a Playground Fading”.

Admiratorii nordicilor au avut de asteptat doi ani si jumatate pana sa-i revada, dupa concertul pe care acestia l-au sustinut tot pe Arene in primavara lui 2009. Dar nu cred ca au regretat alegerea de a fi alaturi de ei sambata seara, timp de o ora si vreo 40 de minute, pentru ca au sunat mult mai bine decat prima data (ce-i drept, atunci venisera si fara un chitarist) si parca s-au intins si mai mult la discutii cu publicul, care apreciaza de fiecare data aceasta deschidere din partea artistilor aflati pe scena.

Seara a inceput la 20.00 fix, dupa cum era anuntat, cu trupa Noctiferia, despre care din pacate nu va pot spune decat ca am ascultat-o distorsionat de afara. Asta pentru ca fotografii ajunsi dupa ora 19.30 nu mai aveau acces in incinta decat dupa 20.30 – asa cum am aflat cand am ajuns la fata locului, la ora 19.45, si nu pentru ca as fi fost anuntata prin email sau telefon, asa cum ar fi fost normal. Prin urmare, alaturi de inca vreo trei ghinionisti, am pierdut prestatia slovenilor si am intrat la timp pentru In Flames.

Suedezii au inceput cu “Sounds of a Playground Fading”, care da si numele celui mai recent album In Flames si “Deliver us” de pe acelasi material. Desi au marsat pe acest disc, asa cum era si firesc, de pe care au mai cantat si “Darker Times” (in premiera live), “Ropes” si “Fear is the Weakness”, cei de la In Flames au presarat prin playlist si piese pe care stiau ca fanii lor le iubesc si le asteapta, atat de pe albumele anilor 2000, cat si de pe cele ale anilor ’90, precum: “Trigger, “Cloud Connected”, “Delight and Angers”, “Alias”, “Swim”, “Take This Life”, “Colony”, “The Quiet Place”, “The Hive”, “Only for the Week” si “The Mirror’s Truth”.

Cel care a avut grija ca atmosfera generala sa devina si sa ramana senina a fost vocalistul Anders Friden, care, vorba cuiva, ar avea mare succes intr-o cariera de stand up comedy. 🙂 Omul ne-a declarat in repetate randuri ca suntem minunati si ca ne iubeste, la un moment dat i-a oferit berea lui unui fan insetat din primele randuri, pentru ca putin mai tarziu, la finalul unei piese sa ii dea un autograf unui alt fan, spunandu-i sa nu ii mai solicite asa ceva in timpul piesei, ca n-are cum sa cante si sa scrie in acelasi timp, iar apoi ne-a zis ca daca tot vrem sa aruncam cu ceva in el, sa nu mai aruncam cu pixuri, ci cu niste beri. 🙂

Mai jos aveti cateva imagini, desi nu se poate spune ca lumina de pe scena ne-a ajutat prea tare.

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/In Flames 2011/]

Share

One thought on “A doua oara cu (mai mult) noroc: In Flames in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *