5 octombrie, o zi dedicata lui Vaclav Havel

Curtea Veche Publishing lanseaza pe 5 octombrie volumul “Teatru” de Václav Havel, in cadrul unui eveniment dedicat operei literare a binecunoscutului om politic si de cultura.

Evenimentul, organizat impreuna cu Institutul Ceh si Ambasada Republicii Cehe cu ocazia celei de-a 75-a aniversari a fostului presedinte al Cehoslovaciei si al Republicii Cehe, va avea loc intre orele 12.00 si 14.00 la Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” (Str. Boteanu, nr. 1, sector 1, Bucuresti), in prezenta Ambasadorului Republicii Cehe, Excelenta Sa Jiri Sitler.

“Teatru” este o colectie de trei piese scrise si jucate in perioade diferite. “Plecare” (2007), “Largo desolato” (1984) si “Petrecere in aer liber” (1963) sunt marturii din realitatea societatii cehoslovace a perioadelor in care au fost scrise. Multe dintre piesele lui Václav Havel au fost cenzurate sau si-au gasit loc pe scenele teatrelor din alte tari. Versiunea cinematografica a piesei “Plecare” va fi proiectata in aceeasi zi, incepand cu ora 18.30, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

Pentru a ne face mai bine cunoscute viata si activitatea autorului, Centrul Ceh si Ambasada Republicii Cehe la Bucuresti au pregatit dupa lansare – de la 16.00, respectiv 18.30, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) – proiectiile a doua filme inspirate de scriitor si de piesele sale (“Citizen Havel” – 2007 si “Leaving” – 2011). Ziua se va incheia cu vernisajul expozitiei de fotografie Václav Havel, in Sala Aquarium, la Muzeul Taranului Roman (MTR), de la ora 20.30.

Intrarea la toate evenimentele este libera.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *