Ambiental, fado, western: Dead Combo in Clubul Taranului

Duetul instrumental portughez Dead Combo, unul din cele mai in voga grupuri din Portugalia, alcatuit din Tó Trips si Pedro Gonçalves va concerta la Clubul Taranului (Kiseleff 3, intrare din Str. Monetariei) joi, 20 octombrie, la ora 20.00. Intrarea este libera.

Dead Combo s-a infiintat in 2003, odata cu invitatia unui cunoscut om de radio portughez de a inregistra o melodie pentru CD-ul “Movimentos Perpétuos – Música para Carlos Paredes”, un omagiu adus geniului chitarei portugheze, Carlos Paredes. Si asa s-a nascut o muzica de poveste, cu iz de fado si film western, intonata de doua personaje scoase parca dintr-o banda desenata: un chitarist misterios si neglijent, cu un joben care nu lasa aproape niciodata sa i se vada chipul, si un basist cu eleganta unui gangster, aproape nedespartit de ochelarii fumurii.

Duetul, care a lansat cinci albume (dintre care trei au fost distinse in Portugalia cu “Albumul anului” si “Albumul Deceniului”), a fost prezent la toate festivalurile de anvergura portugheze si a concertat in cele mai de seama sali din Portugalia. LISBOA MULATA (“Lisabona mulatra”), cel mai nou album, care ii are ca invitati pe Marc Ribot, Alexandre Frazão si cantaretul de fado Camané, va fi lansat in aceasta toamna.

Concertul Dead Combo este organizat de Ambasada Portugaliei, cu sprijinul Institutului Camões, in parteneriat cu Clubul Taranului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.