Noutati la TVR Cultural: “Teatrul de buzunar”

TVR Cultural anunta difuzarea primului episod din seria “Teatrul de buzunar” in aceasta seara, de la ora 00.00. Astfel, in fiecare noapte de joi spre vineri, puteti unul dintre cele sapte filme documentare dedicate teatrului independent.

Seria “Teatru de buzunar” descrie portretul artistului la tinereţe si cauta sa reflecte pentru un public cat mai larg personajele emblematice ale teatrului independent sau asa-zisele miscari underground din zona bucuresteana, unde exista deja spaţii consacrate pentru aceste alternative teatrale. Filmele fac referire si la aceste “locuri” care au devenit emblematice pentru tinerii creatori, dar si pentru publicul deja fidelizat, care este interogat, socat sau, mai bine zis, ”exprimat”, pus sa gandeasca liber, sa simta liber, sa se descopere pe sine. In jurul acestor spatii graviteaza personalitaţile filmului “Teatrul de buzunar”: tineri regizori care au deja un adevarat program estetic.

Dominic Dembinski spune despre seria “Teatrul de buzunar” ca “este mai mult portretul unei (unor) generatii care foloseste teatrul ca pe un mijloc de exprimare specific, complex, imaginativ si care nu a renuntat la ideea superba de a schimba lumea. Acesti tineri si-au format deja un public al lor care ii cauta si sunt apreciati pentru sinceritatea si acuitatea problemelor pe care le prezinta si in care se recunosc.”

Din seria “Teatrul de buzunar” nu lipsesc nici interviurile cu maestrii seniori ai teatrului independent de la noi: Dan Puric, Marcel Iures, Catalina Buzoianu, Sandu Mihai Gruia, Oana Pellea, Emilia Dobrin, Catalina Mustata – parte dintre cei care au infiintat primele surse ale teatrului independent si underground.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *