Magie pe inserat: Trooper la Campina

Prima intalnire live cu magia celui mai recent album Trooper s-a produs la Campina, in Club Live, cu ocazia concertului cu numarul 2 al turneului “Voodoo”. Astfel, campinenii si vizitatorii de ocazie ca noi au putut asculta cinci piese dintre cele 16 ale noului album, restul playlist-ului fiind completat cu “vechituri” de pe albumele anterioare.

N-am apucat sa ascult discul “Voodoo” decat de doua ori, si prima impresie a fost ca e cam prea lung si ca are un aer oarecum trist. Insa de la prima ascultare s-au lipit bine de mine piesele “Calatoria”, “Noi doi” si “Pasi de argint”, prima si ultima figurand si in concertul de aseara.

Deschiderea s-a produs odata cu “Voodoo”, piesa care – desi nu ma impresionase inregistrata, din cauza vocii care beneficiaza de multe artificii – a sunat extrem de bine live (si cu vocea naturala): e puternica, e alerta, e… “magica”. 🙂 De pe noul disc s-au desprins si “Rugaciunea soldatului”, precum si “Vino cu mine”, despre care unii spun ca are stofa de hit. Probabil ca are, printre fanii adolescenti ai trupei, care, de ce sa nu recunoastem, sunt foarte multi – ceea ce nu e deloc un lucru rau. In plus, piesa are un aer vesel si optimist, care mai lumineaza putin albumul. Cum ziceam mai sus, am avut noroc si de “Pasi de argint”, care mi se pare, tot asa, ca iese din linia trista a altor piese gen “Scrisoare de adio”, “Fara tine”, “Unde esti”, e mai ritmata si mai optimista. Iar “Calatoria” (despre care Coiot ne-a spus ca a fost compusa de Balaur dupa ce s-au rezolvat problemele de sanatate din primavara) e de departe preferata mea, am perceput-o ca pe o incursiune in trecut si o speranta de bine pentru viitor, o calatorie interioara melodioasa si emotionanta.Legat de piesele “vechi, da’ bune”, trooperii au ales pentru seara de 7 octombrie ”Dispari din ochii mei”, “Nu trebuie sa vrei”, “Nimic nu mai conteaza”, “Inca un strigat”, “Old School Baby”, “Solii turci” si piese care au cu adevarat statutul de hituri, precum “Tari ca muntii” (unde la prima strofa Coiot s-a retras undeva in spatele lui John si a zis ca ne lasa sa cantam noi, ca a observat in timp ca ne descurcam mai bine decat el :)), “Strigat”, “Doar a mea”, “Amintiri”, “Vlad Tepes” si, in final, “Dorinta”, pe care chiar o ceruse cineva din public ceva mai devreme.

Nu v-am spus ca in deschiderea concertului Trooper din Campina au prestat foarte tinerii rockeri de la Addiction. N-am prins toata cantarea lor, doar ultimele piese (printre care si coveruri dupa “Hollow Years” – Dream Theater, “It’s My Life” – Bon Jovi si “Enter Sandman” – Metallica) si ce pot sa va spun e ca, desi vocalistul nu dovedeste mari calitati, instrumentistii se descurca bine, cu un punct in plus pentru chitarist. Dar, avand in vedere ca in prezent au 16-17 ani, au tot timpul sa se perfectioneze.

Revenind la trooperi, turneul lor continua dupa cum urmeaza:

8 octombrie – Targoviste – LA SCRIITORI
14 octombrie – Iasi – BAR HAND
15 octombrie – Bacau – STAGE
11 noiembrie – Galati – ZODIAR
18 noiembrie – Buzau – T’ESSENCE PUB
24 noiembrie – Sibiu – SFERA
25 noiembrie – Cluj – IRISH & MUSIC PUB
26 noiembrie – Timisoara – DAOS
8 decembrie – Bucuresti – SILVER CHURCH
10 decembrie – Brasov – ROCKSTADT

Si poze:

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Trooper Voodoo Campina/]

Share

4 thoughts on “Magie pe inserat: Trooper la Campina

  1. Oh chiar a fost o seara deloc surprinzator de frumoasa. De fiecare data cand Trooper a vizitat Campina, a fost de asteptat sa fie asa. Si chiar chiar ma bucur nespus de mult ca mi-au cantat la cerere Dorinta

  2. Eu una ma bucur ca ai cerut-o si ca au si cantat-o. 🙂 Asa cum ma bucur mereu cand aud piesele de pe primul lor album, pentru ca discul asta imi aduce aminte de anul in care i-am cunoscut (2002)…au fost atunci si la Campina, tot prin toamna ca si acum, cred ca era chiar primul lor concert in Campina si a iesit foarte bine. Campinenii i-au iubit din prima. 🙂

  3. Mai degrabă aş spune că toboşarul de la Addiction are 5 puncte în plus peste ceilalţi, care grăbeau ritmul… când intra toba, îi liniştea. S-a simţit cel mai bine la Enter Sandman.

    Cât despre Trooper, au fost la înălţime, ca întotdeauna.

  4. Da, si sotul meu zicea tot asa, ca tobosarul e cel mai bun. 🙂 Mie mi-au placut amandoi, si el si chitaristul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *