Stagiunea la Sala Radio se deschide pe 12 octombrie

Stagiunea 2011-2012 la Sala Radio incepe miercuri, 12 octombrie 2011, ora 19.00, anunta un comunicat al Orchestrelor Radio. Sub bagheta dirijorului Gian Luigi Zampieri si alaturi de violoncelistii Razvan Suma si Filip Papa, Orchestra de Camera Radio a pregatit un concert de exceptie pentru acest inceput de toamna.


In programul serii veti putea audia “Non nobis Domine portretul lui Jacques de Molay” de Gian Luigi Zampieri, “Concertul in Do major pentru doua violoncele si orchestra” de Georg Friedrich Händel, “Concert in sol minor pentru doua violoncele si orchestra” de Antonio Vivaldi si “Simfonia nr. 1 in do minor” de Felix Mendelssohn Bartholdy.


Descendent al scolii dirijorale italiene, Gian Luigi Zampieri a fost ultimul student al celebrului dirijor Franco Ferrara, cel care si-a pus o amprenta indubitabila asupra formarii personalitatii morale si artistice a tanarului elev. In domeniul dirijatului de orchestra s-a perfectionat cu Francesco De Masi, Carlo Maria Giulini, Gennadi Rojdestvensky si Leonard Bernstein. Imediat dupa incheierea studiilor, Gian Luigi Zampieri si-a inceput cariera internationala fiind invitat la Orchestra Simfonica Radio Moscova, Filarmonica “George Enescu” Bucuresti, Orchestra de Camera Radio Romania, Orchestra Simfonica din Haifa, Orchestra Euskadi din Tara Bascilor- Spania, Orchestra Filarmonica a Universitatii din Mexico City, Opera din Tirana, Orchestra “Haydn” din Bolzano si Trento, Orchestra Festivalului Arenele din Verona, Opera din Roma, orchestrele din Abruzzese, Napoli, Padova, Sanremo, Verona si multe altele.


“Violoncelistul Razvan Suma a fascinat publicul prin talentul, sensibilitatea si inteligenta sa”. Astfel caracteriza renumita publicatie germana “Das Orchester” prestanta tanarului violoncelist roman – un mare talent muzical, o certitudine artistica a momentului. Prin repertoriul interpretat in cele peste cinci sute de recitaluri si concerte sustinute in turneele din Europa, America de Nord, America de Sud, Africa si Asia, Razvan Suma a dovedit o mare sensibilitate si intuitie muzicala, o tehnica performanta redand impecabil – prin diversitatea sonoritatilor – specificul stilistic al fiecarui opus.


Pasiunea declarata il readuce pe violoncelistul Filip Papa in luminile rampei intr-o prima colaborare cu Orchestra de Camera Radio si violoncelistul Razvan Suma, dupa ce, tot pe scena Salii Radio, a putut fi urmarit in aceeasi postura intr-o colaborare cu violonistul Alexandru Tomescu si Orchestra Nationala Radio. Cu o vasta experienta de instrumentist, membru al Cvartetului Ad libitum, de solist-instrumentist in Orchestra Simfonica a Filarmonicii Moldova din Iasi (1998-2008), violoncelistul Filip Papa a sustinut numeroase concerte in calitate de solist, in tara (Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Piatra Neamt s.a.) si in strainatate (Elvetia, Germania).

Biletele se gasesc la casa de bilete a Salii Radio (Str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64, sector 1) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *