Expozitie la MTR: „Arta si maiestrie in China – umbrele, evantaie si broderii”

Ambasada Republicii Populare Chineze in Romania si Muzeul National al Taranului Roman va invita luni, 17 octombrie, ora 17.00, la vernisajul expozitiei „Arta si maiestrie in China – umbrele, evantaie si broderii”, care va avea loc la Sala Irina Nicolau.

Cele mai populare evantaie sunt cele pliabile, iar Hangzhou este faimos pentru productia evantaielor de acest tip. Umbrelele din Hangzhou, care combina practicul cu valorile artistice, ocupa un loc special in arta populara chinezeasca. Broderia a fost vreme indelungata una dintre cele mai importante fatete ale artei populare si a mestesugurilor din China. Desi a fost practicata in toata tara cele mai faimoase lucrari provin din orasul Suzhou si din provincia Changsha.

Realizata in colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze in Romania, expozitia marcheaza celebrarea Zilei Nationale a Republicii Populare Chineze si 62 de ani de relatii diplomatice romano-chineze.

Expozitia „Arta si maiestrie in China – umbrele, evantaie si broderii” poate fi vizitata pana pe 13 noiembrie, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.