Incepe Astra Film Junior 2011

Festivalul Astra Film Junior revine astazi, 18 octombrie, pentru elevii din Sibiu, cu cele mai placute lectii – proiectii de film cultural-educative, la care s-au inscris foarte multe scoli din judet. Peste 5.000 de elevi vor participa la Astra Film Junior 2011, astfel incat organizatorii au fost nevoiti sa dubleze numarul de proiectii.

Festivalul, aflat la a III-a editie, se desfasoara la Casa de Cultura a Sindicatelor, din 18 pana in 27 octombrie si se adreseaza unor categorii de varsta diferite: prescolari, elevi de scoala primara si liceeni. Toate proiectiile sunt dublate in limba romana.

La aceasta editie, programul adresat prescolarilor este un proiect pilot, care consta in prezentarea a doua episoade din popularul serial “Diminetile lumii” (Les Petits matins du monde, productie Gedeon Programmes, Franta). Micutii vor descoperi modul de viata al copiilor de varsta lor, din Oman (o tara foarte bogata) si din India (o tara saraca).

Elevii de scoala primara vor avea parte de sase noi episoade din “Diminetile lumii”, despre viata copiilor din Siria, Peru, Australia, Indonezia, Egipt, Bolivia. Serialul “Cum se fabrica (How its made)” si un concurs de desen, in care vor fi acordate premii in carti educative de la Editura Corint Junior, se regasesc in programul pentru scolari.

Liceenii sibieni au acum ocazia sa vada si sa inteleaga felul in care se desfasoara activitatile intr-o forma de invatamant alternativ, spre deosebire de invatamantul traditional. Pentru aceasta, va fi proiectat, vineri 27 octombrie, documentarul “IMAGINE A SCHOOL…SUMMERHILL”, care prezinta celebra scoala din Anglia, unde dezvoltarea emotionala a copiilor e pe primul plan, lectiile pe al doilea. Pornind de la acest film, liceenii vor putea sa isi exprime opiniile pe tema “scoala ideala”. Dezbaterile vor fi moderate de o personalitate publica. Totodata, Campania Discovery “Oricine poate fi erou” va fi prezentata liceenilor, de catre Ada Roseti. (Channel Director Europa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA).

Astra Film Junior isi propune sa educe gustul elevilor in alegerea produselor audiovizuale, sa-i convinga pe elevi de avantajele vizionarii unui film intr-o sala de cinema si sa sa deschida elevilor noi perspective, gratie descoperirii unor alte culturi si civilizatii.

Astra Film Junior este organizat de Muzeul Astra si Astra Film din Sibiu, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Consiliului Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, Consiliului Judetean Sibiu, Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Institutului Cultural Roman.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.