Ric Lee (Ten Years After): “Vom face un album live in 2012”

Trupa britanica de blues-rock Ten Years After va reveni in Romania pentru o serie de patru concerte, dupa ce anul trecut a sustinut un show in Bucuresti, alaturi de sibienii de la Riff. Despre acest miniturneu si nu numai am aflat mai multe de la bateristul trupei, Ric Lee (foto: Dorel Melinte).

Ati mai fost in Romania in primavara lui 2010 si veti fi din nou aici intr-o saptamana. Care e cea mai frumoasa amintire pe care o aveti din ultima vizita in Romania?

Primirea calda pe care ne-au facut-o oamenii care au venit sa ne vada si nu numai ei.

Cand ajungeti sa cantati intr-un loc nou, aveti timp sa-l si vizitati?

Daca suntem acolo doar pentru o zi, atunci nu avem timp sa-l vizitam. Daca stam mai mult de o zi, eu ies de obicei sa vad imprejurimile. Imi place sa ma plimb oriunde si de cate ori am posibilitatea. Data trecuta cand am fost in Bucuresti, am vazut o buna parte din el, avand in vedere ca am stat aici doua zile.

Va veti afla intr-un mic turneu prin Romania (Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj). Ce le pregatiti fanilor?

De obicei avem un show de doua ore. Va fi un amestec de piese clasice si cateva de pe noul nostru material.

Pe site-ul vostru oficial ati declarant ca lucrati la un album, dar nu mai sunt si alte detalii. Ce imi poti spune despre noul material?

Planul nostru este sa facem un album nou live candva in 2012, bazat pe unele piese mai vechi de-ale noastre, pe care nu le-am mai cantat de multa vreme.

Ten Years After a lansat o multime de albume de studio si live de-a lungul anilor. Care e preferatul tau si de ce?

Cred ca albumele noastre live au avut un succes mai mare pentru ca TYA este o trupa de live. Cantam mult si e mult mai usor sa facem asta in fata unui public decat intre limitele oarecum sterile ale unui studio. Mie personal imi place “Live at the Fillmore East” pentru ca este foarte vibrant si reprezinta, cred, varful de forma al trupei alaturi de Alvin (n.r. Alvin Lee – voce, chitara, fondatorul trupei).

Care sunt diferentele dintre Ten Years After de la finalul anilor ‘60, muzical si mental vorbind, si Ten Years After din zilele noastre?

Cred ca TYA este o trupa mai serioasa in prezent. In trecut, ne concentram prea mult pe chitara, acum atentia e mult mai bine impartita si asupra altor membri ai trupei fata de anii ‘60. In rest ne intelegem cat se poate de bine cu totii in prezent.

Ce parere aveti despre retelele de socializare, aveti timp sa stati de vorba cu fanii vostri?

Eu am profil pe Facebook, dar prefer sa am conversatii personale si private pe email cu prietenii si partenerii de afaceri. Uneori stau de vorba cu fanii atat pe Facebook, cat si pe site-ul nostru.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *