“Din dragoste cu cele mai bune intentii” merge la Viennale

“Viennale” – cel mai important eveniment cinematografic din Austria – se desfasoara anul acesta intre 20 octombrie si 2 noiembrie. Prezenta cinematografiei romanesti la festivalul de la Viena a devenit in ultimii ani o traditie, de aceasta data fiind selectat filmul lui Adrian Sitaru “Din dragoste cu cele mai bune intentii”, anunta un comunicat Compress.

Publicul vienez va putea viziona productia romaneasca pe 25 si 26 octombrie. Directorul “Viennalei”, Hans Hurch, a declarat de altfel in repetate randuri ca peisajul cinematografic romanesc i se pare extrem de interesant.

Iubitorii de film din capitala Austriei vor putea alege dintre 86 lungmetraje, 61 filme documentare si peste 45 scurtmetraje. Trailerul editiei din acest an al “Viennalei” este semnat de nimeni altul decat David Lynch. Printre productiile mult asteptate la Viena se numara pelicula lui Aki Kaurismäki “Le Havre”, care va si deschide festivalul, filmul lui David Cronenberg, “A Dangerous Method”, cu Viggo Mortensen si Keira Knightley, comedia “Habemus Papam” semnata de Nanni Moretti, drama apocaliptica a lui Lars von Trier “Melancholia”, cu Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg si Kiefer Sutherland, “Faust”-ul lui Aleksandr Sokurov, castigatorul din acest an al “Leului de Aur” la Venetia, miniseria TV “Mildred Pierce” cu Kate Winslet cap de afis, precum si filmul regizat si jucat de George Clooney, “The Ides of March”, care va incheia festivalul de la Viena.

Un program omagial ii va fi dedicat anul acesta lui Harry Belafonte, care va fi prezent cu acasta ocazie in capitala Austriei, precum si producatorului britanic Jeremy Thomas. De asemenea programul “Viennalei” va cuprinde o retrospectiva dedicata regizoarei belgiene Chantal Akerman, ea numarandu-se printre invitatii de onoare ai festivalului, alaturi de David Cronenberg, Nanni Moretti, Mika Kaurismäki sau actorul francez Andre Wilms.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *